Make your own free website on Tripod.com
Jokerit haastaa HPK:n tosissaan

Rauman Lukon kesälomalle lähettänyt Helsingin Jokerit on HPK:lle välierissä selvästi puolivälierävastustajaa Bluesia vaikeampi pala purtavaksi. Jokerit on koonnut kokeneen joukkueen ja "narrien" peräsimessä on kaksi rutinoitunutta valmentajaa. Finaalipaikasta nähtäneenkin tiukka vääntö, jossa Kerho saa esittää parastaan.
HPK:n hyökkäys on maan parhaimmistoa ja tehoa löytyy. Vastustajien maaliverkot ovatkin olleet kovilla. Jokereiden parhaat avut puolestaan ovat puolustuksessa, jonka viimeisenä lukkona ex-HPK-maalivahti Pasi Nurminen on ollut mainio. Maalinteossa Jokereilla on sen sijaan ollut lieviä ongelmia.
Välierien kotietu on HPK:lle tärkeä asia. Rinkelinmäen huutomyrskyssä Kerho haluaa ja sen on pakko pistää kaikkensa peliin. Toisaalta vastustajan osa Rinkelinmäellä ei ole mukavimmasta päästä.
HPK:n onkin tärkeää käyttää kotietunsa mahdollisimman hyvin hyödykseen. Mutta tuskin Areenankaan valot HPK:ta juuri häikäisevät, joten Kerho saattaa napsia tarveen vaatiessa voittoja myös Helsingistä. 
Ottelut runkosarjassa: 28.9.1999 Jokerit-HPK 5-2, 26.10.1999 HPK-Jokerit 5-0, 18.1.2000 Jokerit-HPK 4-3, 24.2. HPK-Jokerit 0-3
Haarniska-Netin arvio: HPK finaaliin otteluvoitoin 3-2. Kerhon liikkuvuus ja maalintekotaito on Jokereille liikaa.
 

Viime vuoden finaalipari TPS-HIFK kohtaa nyt jo välierissä

Runkosarjan voittanut TPS saa tehdä täyden päivätyön raivatakseen tiensä finaalin, sillä runkosarjakolmosen Tapparan puolivälierissä pudottanut Helsingin IFK tuntuu löytäneen peli-ilon kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä.
Joukkueet pelaavat pitkälti samoilla koostumuksilla kuin viime kevään finaaleissa. Lisäksi TPS ja HIFK kohtasivat myös tammikuussa Euroopan liigan pudotuspeleissä, joten joukkueet tuntevat toisensa hyvin.
Avainkysymys HIFK:n kannalta on, miten se saa kuriin TPS:n tehokärjen Kai Nurmisen, Tomi Kallion ja Kimmo Rintasen johdolla. Toisaalta myös maalivahtipeli on tärkeässä osassa, ja pari helppoa osumaa Tapparaa vastaan imaisseella HIFK-maalivahdilla Parris Duffusilla ei ole vastaavaan enää TPS:ää vastaan varaa.  
Ottelut runkosarjassa: d
Haarniska-Netin arvio: TPS finaaliin otteluvoitoin 3-1. TPS:n rutiinitaso on liikaa HIFK:lle. Lisäksi helsinkiläisten maalivahdin Parris Duffusin taso heittelee liikaa ja se heikentää IFK:n iskukykyä.