Make your own free website on Tripod.com
Pääsivu  Uutiset   Joukkue   Ottelut   Seura   Kolumnit   Tilastot   Jäähalli   A-juniorit
Linkit   Gallup  Mielipiteet   Palaute    Kilpailu 

16.12. HAHL JA MIETTINEN NUORTEN MM-KISOIHIN
HPK:n liigajoukkueen nuoret hyökkääjät, Riku Hahl ja Antti Miettinen, saivat paikan Suomen joukkueeseen 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin. Kisat pelataan Ruotissa, Uumajassa ja Skellefteåssa 25.12.-4.1. Suomen joukkuetta valmentaa Hannu Kapanen

3.12. NUORISOKETJULLE JÄLLEEN MAAJOUKKUEKUTSU
HPK:n nuorisoketju, Timo Pärssinen-Niko Kapanen-Jukka Hentunen, on nousemassa A-maajoukkueen vakiokalustoon. Marraskuun Karjala-turnauksessa loistanut kolmikko valittiin Leijonien joukkueeseen myös Moskovan Baltica-turnaukseen, joka pelataan 16.-21.12. Muita kerholaisia ei tällä kertaa ole mukana. Baltica-turnaus kuuluu maajoukkueiden epäviralliseen EM-sarjaan, jota Suomi johtaa kahden osaturnauksen jälkeen. Kaikkiaan sarjaan kuuluu neljä turnausta. Moskovan jälkeen pelataan vielä Sweden Hockey Games Ruotsissa helmikuussa. Baltica-turnauksessa Suomi kohtaa Ruotsin, Venäjän, Tshekin ja Kanadan. 

30.11. TSHEKEILLE PITKÄT JATKOSOPIMUKSET
HPK solmi monivuotiset jatkosopimukset tshekkiläisen tehokaksikkonsa Roman Simicekin ja Tomas Vlasakin kanssa. Simicek kirjoitti kolmivuotisen ja Vlasak kaksivuotisen sopimuksen.

19.11. MIKA TARVAISESTA HPK:n MAALIVAHTIVALMENTAJA
HPK:n liigajoukkueen valmennustiimiin liittyy uusi mies, kun Mika Tarvainen tulee neuvomaan HPK:n maalivahteja loppukaudeksi. Alkukauden Tarvainen työskenteli maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana Suomi-sarjassa Kuopion KalPassa. Tarvainen ohjasi KalPa-veskareita myös kuopiolaisten liigataipaleen aikana ja hän oli omalta osaltaan nostamassa muun muassa nykyistä HPK:n ykkösmaalivahtia Kimmo Kapasta valtakunnan eliittiin tämän pelatessa KalPassa.

4.11. HARRI LAURILA KESKI-EUROOPPAAN
Puolustaja Harri Laurilan visiitti HPK:ssa jäi tällä erää perin lyhyeksi. Alkukauden keuhkosairaudesta kärsinyt Laurila pelaa loppukauden Itävallassa. Uusi joukkue on Zell am See. Laurila ehti pelata Kerhossa vain 11 ottelua, ilman tehopisteitä.

3.11. TOMMI SANTALA HPK:hon, JUHA VIRTANEN JOKEREIHIN
HPK ja Helsingin Jokerit tekivät vaihtokaupan. Kokenut Juha Virtanen siirtyy HPK:sta loppukaudeksi pelaamaan Helsingin Jokereihin ja nuori Tommi Santala tulee narripaidoista puolestaan Hämeenlinnaan. Tommi Santala on nuori ja lupaava pelaaja, jonka rooli Jokerien tähtisikermässä oli kuitenkin vähäinen. HPK:ssa hän toivoo saavansa enemmän peliaikaa.

2.11. NUORISOKETJU KARJALA-TURNAUKSEEN
HPK:n ns. nuorisoketjun pelaajat, Niko Kapanen, Timo Pärssinen ja Jukka Hentunen edustavat Suomea 11.-14.11. Espoossa ja Helsingissä pelattavassa Karjala-turnauksessa. Turnaus kuuluu maajoukkueiden epäviralliseen EM-sarjaan ja Suomen lisäksi siinä pelaavat Ruotsi, Tshekki ja Venäjä. Hentunen pelaa Karjala-turnauksessa ensi kertaa Leijona-paidassa, Kapanen ja Pärssinen ovat pelanneet A-maajoukkueessa ennenkin. Kolmikko pelannee Karjala-turnauksessa samassa ketjussa.

9.10. ROMAN SIMICEK KUUTISEN VIIKKOA POISSA
Torstain SaiPa-ottelussa loukkaantunut keskushyökkääjä Roman Simicek on poissa SM-liigan peleistä kuutisen viikkoa. Simicek loukkasi oikean polvensa sisemmän ristisiteen, kun SaiPan puolustaja Mikko Jokela kaatui jalan päälle. Ristiside repeytyi osittain. Se ei kuitenkaan vaatine leikkaushoitoa. Jääharjoittelun Simicek voinee aloittaa noin kolmen viikon kuluttua.

3.10. ANTTI VIRTANEN VAASAAN
Hyökkääjä Antti Virtanen siirtyy pelaamaan I-divisioonaan Vaasan Sportin joukkueeseen. Syynä tähän on Virtasen saama vähäinen peliaika alkukaudella. Viime kaudella Virtanen teki saman liikkeen ja samasta syystä; silloin uusi seura oli kuitenkin Kokkolan Hermes.

18.9. MARKO PALON SIIRTO TSHEKKIIN KARIUTUI
Marko Palo ei siirrykään Tshekin pääsarjan Vsetiniin. Palon ja toisen suomalaisen, Jukka Sepon siirrot kariutuivat ja nyt Palo on jälleen HPK:n mies.

11.9. AKI HEINO RUOTSIIN, JANI LEHTILÄ HYVINKÄÄLLE
HPK:n puolustuksen "nuoriso-osastolta" katoaa miehiä viime hetken hankintojen vuoksi muihin maisemiin. Kerhon oma kasvatti Aki Heino lähtee Ruotsiin Piteå HC:n testiin. Jani Lehtilä puolestaan aloittaa kauden I-divisioonassa Hyvinkään Ahmoissa.

10.9. MARKO PALO LÄHDÖSSÄ TSHEKKIIN
Kerhon kokenut hyökkääjä Marko Palo siirtyy mahdollisesti Tshekin liigaan Vsetinin joukkueeseen pelaamaan. Mahdollisen siirron takana on "Kyyn" tyytymättömyys pienehköön rooliin HPK:n joukkueessa. Palo on pelannut syksyn harjoitusotteluissa lähinnä kolmos-nelosketjuissa.

8.9. SEBASTIAN SULKU HPK:n PUOLUSTUKSEEN
Jokereiden liigajoukkueessa ylimääräiseksi viime hetken hankintojen myötä jäänyt puolustaja Sebastian Sulku on tehnyt HPK:n kanssa yhden kauden mittaisen sopimuksen, kertoo Ylen Teksti-tv. Viime kaudet Sulku on pelannut Kuopion KalPassa. Lisäksi hän on pelannut ykkösdivisioonassa.

6.9. HARRI LAURILA KERHOON
Puolustaja Harri Laurila on HPK:n SM-liigajoukkueen uusin hankinta. Kokenut Laurila on pelannut viime kaudet Keski-Euroopassa. Tshekkiläinen hyökkääjä Petr Tenkrat pelannee sitkeistä siirtohuhuista ensi kaudella HPK:ssa. 

25.8. OSCAR ACKESTRÖM VAHVISTAMAAN PUOLUSTUSTA
Ruotsalainen puolustaja Oscar Ackeström tulee tuomaan kokemusta ja hyökkäysvoimaa HPK:n puolustukseen. Rauman Lukon löytämä Ackeström pelasi viime kaudella Ilveksessä, mutta siirtyi keväällä Helsingin IFK:n joukkueeseen. Mies ehti kuitenkin pelata HIFK:n paidassa vain harjoitusotteluita, kun kutsu kävi HPK:hon.

25.8. KAPASET MAAJOUKKUEESEEN
Kaksi HPK:n pelaajaa edustaa Suomea Tshekin Zlinissä 2.-5. syyskuuta pelattavassa Euro Hockey Tourin avausturnauksessa. Päävalmentaja Hannu Aravirta valitsi Tshekkin turnaukseen Kerhosta maalivahti Kimmo Kapasen ja keskushyökkääjä Niko Kapasen. Nikolle A-maajoukkue-edustus on jo tuttua puuhaa, mutta Kimmo pääsee Leijoniin nyt ensimmäisen kerran. Muita keltanokkia Zlinissä pelaavassa maajoukkueessa ovat JYPin Pekka Poikolainen, HIFK:n Jarno Kultanen ja Kärppien Niklas Hagman.  

17.8. JUHA LAMPINEN EI SAANUT SOPIMUSTA
HPK:ssa testissä ollut Ilves-kasvatti Juha Lampinen ei vakuuttanut valmennus -ja seurajohtoa pelaamissaan harjoitusotteluissa, eikä näin ollen saanut sopimusta Kerhoon ensi kaudeksi. Viikonlopun Hämeenlinna-turnauksessa HPK testaa viime kaudet ulkomailla pelannutta kokenutta Harri Laurilaa. Lisäksi HPK etsii vaihtoehtoja viimeisen puolustajapaikan täyttäjäksi ulkomailta, Tshekistä ja Kanadasta.  

27.7. NIKO MARTTILA HPK:n PUOLUSTUKSEEN
Viime kaudella SaiPassa pelannut puolustaja Niko Marttila pelaa ensi kaudella HPK:ssa. 28-vuotias Marttila ja HPK solmivat vuoden mittaisen sopimuksen. Lahtelaiskasvatti Marttila on pelannut aiemminkin HPK:ssa. Hän pelasi Kerhossa vuosina 1992-96 ja viimeksi kaudella 97-98. Viime kaudella Marttila teki SaiPassa yhdeksän maalia ja 17 syöttöpistettä.
 
 
25.7. TIMO KOSKELA RUOTSIIN, KAI RAUTIO CAENIIN
HPK:ssa viime kauden pelannut nuori hyökkääjä, Timo Koskela, siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin Elitserieniin Linköpingiin. Viime kaudella tamperelaislähtöinen Koskela pelasi HPK:n paidassa SM-liigan runkosarjassa 14 ottelua, mutta ei saanut yhtään tehopistettä. Vuonna 1979 syntynyt Koskela pelasi viime kaudella lisäksi A-nuorissa ja ykkösdivisioonassa. Myös puolustaja Kai Raution ensi kauden seura on selvinnyt. Hän siirtyy Caen -nimiseen joukkueeseen.
HPK on lopettanut neuvottelut puolustajien, Sami Nuutisen ja venäläisen Dmitri Stulovin kanssa.
 
21.7. TSHEKKIHYÖKKÄÄJÄ PETR TENKRAT HÄMEENLINNAAN
Tshekkiläinen keskushyökkääjä Petr Tenkrat liittyy uusimpana nimenä Kerhon rinkiin. Viime kaudella Kladnossa pelannut Tenkrat aloittaa harjoittelemisen muun joukkueen kanssa 21. heinäkuuta ja ensimmäinen ottelu hänellä onkin näillä näkymin edessään jo keskiviikkona 28.7., kun HPK kohtaa harjoitusottelussa 20-vuotiaiden maajoukkueen. Tenkrat pelannee ottelussa 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan ja ehkä seuraavissakin harjoituspeleissä samassa ketjussa maanmiestensä, tämän kevään maailmanmestareiden Tomas Vlasakin ja Roman Simicekin kanssa. Tenkrat on Vlasakin ja Simicekin tavoin maajoukkuetason tshekkipeluri: keväällä hän putosi täpärästi pois lopullisesta Tshekin MM-kisajoukkueesta ollen kotiin jäävä varamies. Tenkratin tultua HPK:n hyökkäysen vahvistukseksi, ei Jani Keinäselle  jäänyt tilaa Kerhossa, vaan hän siirtyy sarjatulokas Lahden Pelicansin riveihin.
 
10.7. MIKKO KUPARINEN SIIRTYY NHL:ään
HPK:n puolustaja Mikko Kuparinen on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen NHL-seura Tampa Bay Lightningin kanssa.
Sopimus on kaksisuuntainen, eli jos Kuparinen saa pelikomennuksen Detroitissa sijaitsevaan farmiseuraan, hänelle maksetaan matalampaa palkkaa. Päättyneellä kaudella NHL:ssä viimeiseksi jäänyt Tampa Bay varasi Kuparisen juhannuksena, joten sopimus syntyi melko nopeasti.
- Tampa Bay on murroksen alla. Omistaja vaihtui ja muutoksia tulee koko ajan. Ehkä siellä sen vuoksi halutaan antaa näytön paikka uusille pelaajille, arvelee Kuparinen tämän aamun (10.7.) Hämeen Sanomissa.
- Ja sillä mielellä aion sinne lähteä, että kanssa pelaan NHL:ssä, hän jatkaa.
Päättyneellä kaudella Kupariselle kertyi HPK:ssa 33 ottelussa 0+3 tehopistettä ja vuodenvaihteen jälkeen IHL-seura Grand Rapitsissa 0+2 tehopistettä 19 ottelussa.
 
27.6. HAHL JA KUPARINEN VARATTIIN NHL:ään
HPK:n lupaavat nuorukaiset, hyökkääjä Riku Hahl ja puolustaja Mikko Kuparinen, varattiin NHL:ään viime yönä pidetyssä varaustilaisuudessa. 18-vuotias, HPK:n oma kasvatti, Riku Hahl varattiin koko draftin 183. pelaajana ja hänet varasi Colorado Avalanche. 22-vuotiaan Kuparisen draftasi 244. pelaajana Tampa Bay Lightning.
 
26.6. TEEMU AALTO KOKKOLASTA HPK:hon
Puolustaja Teemu Aalto, 21, ja HPK:n liigajoukkue ovat solmineet 1+1 -vuotisen sopimuksen. Menneellä kaudella Aalto voitti kasvattajaseuransa Kokkolan Hermeksen paidassa ykkösdivisioonan puolustajien pistepörssin tehoilla 14+24=38.
Myös toinen puolustaja on tyrkyllä Kerhoon. HPK on tehnyt sopimustarjouksen venäläiselle Dimitri Stuloville. Päättyneellä kaudella Stulov oli Jaroslav Torpedon tehokkain puolustaja. 180-senttinen ja 93-kiloinen Stulov on hyvin luisteleva ja myös kovaotteinen puolustaja. Viime kaudella hän istui toistasataa minuuttia jäähyllä. Stulov on pelannut myös Venäjän maajoukkueessa.
 
26.6. NEDVED JÄÄ PRAHAAN
Tshekkipuolustaja Jaroslav Nedvedin ura jatkuu Sparta Prahassa. Hänellä oli jo sopimus HPK:n kanssa, mutta jostain syystä Nedved haluaa ensi kaudeksi jälleen palata kotimaahansa. Kuluneena talvena Nedvedin tehot SM-liigan runkosarjassa HPK:n paidassa olivat 5+20=25.

 
1.6. KANNISTO ÄSSIIN
Laitahyökkääjä Mika Kanniston, 30, ensi kauden seura on selvinnyt. Menneellä kaudella HPK:n paidassa runkosarjassa 9+12=21 pistettä tehnyt Kannisto siirtyy Porin Ässiin. Kaudella 1997-98 HPK:n sisäisen maalipörssin 16 osumalla voittanut Kannisto
teki Ässien kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. Puolustaja Kai Rautio jatkaa uraansa todennäköisesti Keski- tai Etelä-Euroopan kaukaloissa.

18.5. KAPTEENI SAVIJOKI JATKAA KERHOSSA
HPK:n kapteenina kuluneella kaudella toiminut keskushyökkääjä Jarkko Savijoki jatkaa HPK:n paidassa myös ensi kaudella.
 
17.5. KAKKO SVEITSIIN
Jo usean vuoden ajan HPK:n puolustuksen avainpelaajiin kuulunut Erik Kakko siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin. Miehen uusi seura on Langnau, jonka kanssa Kakko on tehnyt ainakin vuoden mittaisen sopimuksen. Mahdollisesta jatkosta neuvotellaan jo tammikuussa.
 
7.5. KEINÄNEN SOLMI JATKOSOPIMUKSEN
Keskushyökkääjä Jani Keinänen, 23, on tehnyt HPK:n kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kuluneella kaudella HPK:n kasvatti teki SM-liigassa pelaamissaan 54 runkosarjan ottelussa tehot 6+9=15.
 
1.5. KIMMO PELTONEN HPK:n PERÄPÄÄHÄN
Puolustaja Kimmo Peltonen tulee vahvistamaan HPK:n peräpäätä. Viime kauden Peltonen pelasi liigaan nousseessa Lahden Pelicansissa. Kerhon lisäksi Peltosen kintereillä oli myös Tappara, mutta miehen uusi osoite on Hämeenlinna.
 
29.4. VALLIN PALAA TAPPARAAN
Puolustaja Ari Vallin palaa ensi kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa Tampereen Tapparaan. Kuluneella kaudella Vallin teki HPK:n paidassa runkosarjassa 9 (6+3) tehopistettä.

22.4. KIMMO KAPANEN KERHON MAALILLE
HPK:n ensi kauden maalivahti on selvillä. I divisioonaan pudonneesta Kuopion KalPasta siirtyy Kerhon tolppien väliin Kimmo Kapanen. Kapanen pelasi KalPassa hienon kauden ja olisi monen mielestä ansainnut jopa maajoukkuepaikan. Kimmo on valmentaja Hannu Kapasen poika ja NHL-hyökkääjä Sami Kapasen veli.