Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja        

Haarniska-Netin
Uutiset

3.11.2001 Haarniska-Net kiittää - ja hiljenee
Tämä on Haarniska-Netin historian viimeinen uutinen. Maaliskuusta 1999 asti toimineen sivuston päivitys loppuu tänään. Haarniska-Netin ylläpito haluaa kiittää kaikkia sivuilla vierailleita ja toivottaa hyvää jatkoa niin HPK:n faneille ja HPK:n joukkueelle kuin myös FC Hämeenlinnan jalkapallokannattajille ja -pelaajille upeasta työstä. Kiitos ja näkemiin!

31.10.2001 Miettinen loukkasi leukansa; parin päivän tauko luvassa
Tiistain SM-liigan ottelusta Jokerit-HPK leukansa loukannut laitahyökkääjä Antti Miettinen pystyy kaikella todennäköisyydellä pelaamaan maajoukkueen Tukholman turnauksessa. Leuka ei ole murtunut, niin kuin aluksi pelättiin. Se on kuitenkin edelleen kipeä, ja sen takia Miettinen saattaa joutua jättämään yhden tai kaksi SM-liigapeliä väliin.

29.10.2001 Kolme kerholaista leijonapaitaan
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta julkisti Tukholman Sweden Hockey Games -turnauksen (6.11.-11.11.) leijonakokoonpanon. Mukana on kolme kerholaista: puolustaja Marko Tuulola ja hyökkääjät Eero Somervuori ja Antti Miettinen pukevat Suomi-paidan päälleen Ruotsin turnaukseen. Kaikilla kolmella on aiempaakin A-maajoukkuekokemusta.
SM-liigasyksyn tehoketju Miettinen - Tommi Santala - Somervuori olisi todennäköisesti nähty kokonaisuudessaan maajoukkueessa, ellei keskushyökkääjä Santala olisi loukkaantunut juuri Sweden Hockey Gamesin kynnyksellä. Santalan pohkeeseen tuli haava lauantain TPS-ottelussa ja mies on poissa kaukaloista muutaman viikon.

26.10.2001 Vujtek ja Kucharcik Tshekin turnausmiehistöön
HPK:n tshekkihyökkääjät Vladimir Vujtek ja Tomas Kucharcik valittiin edustamaan maataan Ruotsissa pelattavaan Sweden Hockey Games -maajoukkueturnaukseen. Marraskuussa (6.11.-11.11.) Tukholmassa pelattava turnaus on osa maajoukkueiden epävirallista EM-sarjaa, Euro Hockey Touria. Sekä Vujtekilla että Kucharcikilla on maajoukkuekokemusta jo aiemmilta vuosilta.

22.10.2001 Vatvominen loppui: Pietilä siirtyy Kerhoon
Maalivahti Mika Pietilä tulee Tampereen Ilveksestä HPK:hon loppukaudeksi. Siirtoa soudettiin ja huovattiin pitkään, ennenkuin se toteutui monen mutkan kautta. Syy Pietilän haluun siirtyä pois Tampereelta oli Ilveksen uusi maalivahtihankinta; Brian Racine hankittiin tupsukorviin nimenomaan ykkösveskariksi. Toisaalta Kerho tarvitsi maalivahtiosastolleen lisämiehitystä, joten halu siirtoon oli molemminpuolinen.
28-vuotias Mika "Body" Pietilä on tuttu mies Rinkelinmäen jäähallissa. Mies torjui HPK:n maalilla SM-liigassa kolmella kaudella vuosina 1995-98. Kerho-vuosien jälkeen Pietilä pelasi pari kautta Ranskassa ja voitti muun muassa maan mestaruuden. Viime syksynä "Body" tuli takaisin Suomeen ja Ilvekseen, jossa viime kausi päättyi SM-pronssijuhliin.
HPK etsi joukkueeseensa uutta veräjänvartijaa, sillä Joni Puurula on sairaslomalla jouluun saakka. Toistaiseksi tshekkiläinen Zdenek Smid on pelannut Kerhon kaikki alkukauden liigaottelut.

22.10.2001 Mika Pietilä haluaa Hämeenlinnaan
Huhu Ilveksen maalivahdin Mika Pietilän siirtymisestä HPK:hon saa jatkuvasti uusia käänteitä. Viimeisin tapahtuma tuli, kun Mika Pietilä itse ilmoitti haluavansa siirtyä Kerhoon. Aiemmin Ilveksen johto ehti ilmoittaa, että Pietilä jää seuraan loppukaudeksi.

22.10.2001 Mika Pietilä ei ole tulossa HPK:hon
Vahvasti huhuttu Tampereen Ilveksen maalivahdin Mika Pietilän siirto HPK:hon ei ole toteutumassa. Ilveksen johto ilmoitti seuran internet-sivuilla tiedon, jonka mukaan joukkue on jatkamassa loppukauden maalivahtikaksikolla Bruce Racine - Mika Pietilä, ja kolmosveskari Juha Pitkämäelle ollaan etsimässä uutta seuraa.

12.10.2001 Haarniska-Netin päivitys loppuu 31.10.2001
Maaliskuusta 1999 aktiivisesti HPK:n liigajääkiekon ilosanomaa levittänyt Haarniska-Net sulkee ovensa lokakuun lopussa. Sivujen päivitys loppuu, koska aktiivinen sivujen ylläpitäminen on muodostunut liian aikaavieväksi ja työlääksi Haarniska-Netin nykyiseen kävijämäärään nähden.
Haarniska-Net toimii kuitenkin normaaliin tapaan aina 31.10. asti, jonka jälkeenkin sivut ovat vielä luettavissa ja vieraskirjaa voi lukea ja sinne kirjoittaa täysin normaaliin tapaan. Tarvittaessa Haarniska-Netin "elinoloaikaa" pidennettään FC Hämeenlinnan jalkapallokauden loppuun saakka.

12.10.2001 Kankaanperälle kolmen ottelun pelikielto
HPK:n puolustaja Markus Kankaanperä sai SM-liigalta kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan HPK-Jokerit -ottelussa vierasjoukkueen Frank Banhamin tajuttomaksi. Kankaanperä sai heti tekosensa jälkeen suihkukomennuksen, ja myöhemmin SM-liigan kurinpitoryhmä langetti hänelle vielä lisärangaistuksena kolmen pelin pakkohuilin.
Syynä lisärangaistukseen oli se, että kurinpitoryhmä katsoi Kankaanperän taklanneen Banhamia kyynärpäällään.

11.10.2001 HPK:lla vasta 17-vuotias kakkosmaalivahti
HPK:n kokoonpanossa on ollut SM-liigan otteluissa vasta 17-vuotias maalivahti Hannu Toivonen. Vuonna 1984 syntynyt Toivonen on ollut pelaajalistoilla Kerhon toisena maalivahtina, kun Joni Puurula on loukkaantunut. HPK:n maalia on kaikki alkukauden liigapelit vartioinut Zdenek Smid.

5.10.2001 Jarkko Savijoki sairastuvalle muutamaksi viikoksi
Kokenutta keskushyökkääjä Jarkko Savijokea ei nähdä jäällä arviolta pariin-kolmeen viikkoon. Savijoki loukkasi kylkensä, ja alustavat arviot osoittavat "Jakelle" muutaman viikon pakkolepoa. Savijoki on kauden ensimmäinen sairastuvalle joutunut HPK-pelaaja.

8.9.2001 Antti Miettinen joutuu jättämään maajoukkueturnauksen kesken
Tshekissä pelattavaan maajoukkueiden EM-sarjan avausturnaukseen, Ceska Pojistovna Cupiin, Suomen joukkueeseen valittu hyökkääjä Antti Miettinen joutuu jättämään maajoukkueen kesken turnauksen. Miettinen on flunssainen, eikä siksi pysty pelaamaan turnauksen kahdessa jäljellä olevassa ottelussa.
Miettisen sairastuminen on sääli, sillä hän oli Suomen paras pelaaja, kun joukkue kohtasi torstaina turnauksen avausottelussa Ruotsin. Miettisen tilalle maajoukkueeseen päävalmentaja Hannu Aravirta valitsi Pelicansin Tommi Turusen.

29.8.2001 Kolmelle testipelaajalle sopimus
HPK:ssa koeajalla olleet hyökkääjät Janne Laakkonen, Olli Sillanpää ja Janne Lahti ovat solmineet pelaajasopimuksen Kerhon kanssa.
19-vuotias Laakkonen oli viime kaudella nuorten SM-liigan runkosarjan pistepörssin viidenneksi tehokkain pelaaja. Laakkonen pelasi viime kaudella kasvattajaseuransa Kuopion KalPan paidassa nuorten SM-liigan lisäksi myös miesten Suomi-sarjassa. Laakkosen HPK-sopimuksen kesto on kaksi vuotta.
Jo toissa kaudella HPK:n liigajoukkueessa esiintynyt ja yhden SM-liigamaalinkin tehnyt Olli Sillanpää solmi yksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Viime kausi Sillanpäältä vierähti Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueessa.
Janne Lahti on myös Kerhon kasvatteja, ja on kuulunut HPK:n juniorijoukkueiden vakiokalustoon. Kauden 2000-2001 Lahti pelasi nuorten SM-liigassa Kerhon paidassa. Nuorukaisen solmima kontrahti HPK:n kautta käsittää kolme seuraavaa pelikautta.
Laakkonen ja Lahti pystyvät ikänsä puolesta pelaamaan myös A-junioreissa.
Niin ikään HPK:ssa testattavana ollut puolustaja Marko From sen sijaan ei jatka Hämeenlinnassa.

27.8.2001 Kolme kerholaista maajoukkueeseen
Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta valitsi Suomen miehistön 6.-9. syyskuuta Tshekin Zlinissä pelattavaan maajoukkueturnaukseen. Pelaajalistalle mahtui mukaan myös kolme HPK:n kiekkoilijaa: hyökkääjät Antti Miettinen, Tommi Santala ja Eero Somervuori pukevat päälleen leijonapaidan maajoukkueiden tämän kauden Euro Hockey Tourin avaavassa Tshekin turnauksessa.

18.7.2001 HPK:n joukkue koossa
Vladimir Sicakin siirron myötä HPK:n liigajoukkue kaudelle 2001-2002 on kasassa. HPK:lla on nyt ensi kaudeksi 23 sopimuspelaajaa; kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Lisänäyttöjä antavat vielä puolustajat Marko From ja Janne Lahti sekä hyökkääjät Janne Laakkonen ja Olli Sillanpää.
Marko From on kuulunut Helsingin IFK:n organisaatioon. Viime kaudella hän pelasi Mestistä Järvenpäässä KJT:ssa.
Janne Laakkonen on pelannut koko tähän astisen uransa kasvattajaseurassaan Kuopion KalPassa. Hän on ollut savolaisten tehomies nuorten SM-liigassa, ja viime kaudella pelejä tuli myös seuran edustusjoukkueessa Suomi-sarjassa ja Mestiksen karsinnoissa.
Olli Sillanpää ja Janne Lahti ovat tuttuja HPK:n kasvatteja. Sillanpää pelasi toissa kaudella Kerhossa tusinan liigapelejäkin ja teki yhden maalin. Viime kaudella hän kuului Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueeseen. Janne Lahti puolestaan pelasi viime kaudella nuorten SM-liigaa HPK:n A-junnuissa.

18.7.2001 Vladimir Sicak HPK:n leipiin
Kauan huhuttu tshekkiläisen nuoren puolustajan Vladimir Sicakin siirto Hämeenlinnan Pallokerhoon on viimein toteutunut. Sicak ja Kerho solmivat pelaajasopimuksen ensi kaudesta.
Vladimir Sicak edusti Tshekkiä nuorten MM-kisoissa 1999 ja on kuulunut Atlanta Trashersin NHL-organisaatioon, muttei ole päässyt pelaamaan ainuttakaan peliä Trashersissa.
Vasemmalta laukova Sicak pelasi viime kaudella rapakon takana Orlandossa IHL-liigassa ja Greenvillessa ECHL-liigassa. Sitä ennen hän pelasi kaksi kautta (1998-2000) Medicine Hatin amatöörijoukkueessa WHL-liigassa.
Tshekkipuolustaja saalisti päättyneellä kaudella IHL-liigassa 33 pelaamassaan ottelussa yhden maalin ja kolme syöttöä. Jäähyminuutteja kertyi 15 ja plus/miinus -tilasto jäi pakkasen puolelle kolmen maalin verran. ECHL-liigaa Sicak pelasi 34 ottelua, joissa hän teki kymmenen (4+6) tehopistettä ja istui jäähyaitiossa 16 minuuttia. Plus/miinus -tilastossa Sicakin lukema oli +3.

14.7.2001 Lisää tshekkejä tulossa?
Kerholla on tällä hetkellä sopimus neljän ulkomaalaispelaajan kanssa - kaikki ovat tshekkiläisiä. He ovat saamassa joukkueeseen todennäköisesti vielä yhden maanmiehen lisää, sillä HPK:n viidenneksi ulkomaalaiseksi on turuilla ja toreilla huhuiltu tulevan tshekkiläinen 20-vuotias puolustaja Vladimir Sicak, joka on pelannut neljä viime kautta Pohjois-Amerikassa.
Sicak pelasi viime kaudella rapakon takana Orlandossa IHL-liigassa ja Greenvillessa ECHL-liigassa. Sitä ennen hän pelasi kaksi kautta (1998-2000) Medicine Hatin amatöörijoukkueessa WHL-liigassa.
Vladimir Sicak edusti Tshekkiä nuorten MM-kisoissa 1999 ja on kuulunut Atlanta Trashersin NHL-organisaatioon, muttei ole päässyt pelaamaan ainuttakaan peliä Trashersissa.
Vasemmalta laukova Sicak saalisti päättyneellä kaudella IHL-liigassa 33 pelaamassaan ottelussa yhden maalin ja kolme syöttöä. Jäähyminuutteja kertyi 15 ja plus/miinus -tilasto jäi pakkasen puolelle kolmen maalin verran. ECHL-liigaa Sicak pelasi 34 ottelua, joissa hän teki kymmenen (4+6) tehopistettä ja istui jäähyaitiossa 16 minuuttia. Plus/miinus -tilastossa Sicakin lukema oli +3.

14.7.2001 HPK sai Vladimir Vujtekin riveihinsä
Yhteensä 125 NHL-ottelua Montrealin, Edmontonin, Tampa Bayn ja Atlantan joukkueissa pelannut 29-vuotias laitahyökkääjä Vladimir Vujtek on tehnyt HPK:n kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Tshekkiläinen pelaaja on nähty SM-liigassa aiemminkin: kaudella 1996-97 Vujtek pelasi Porin Ässissä ja teki 50 ottelussa tehopisteet 27+31=58, jotka oikeuttivat Vujtekin kakkossijalle SM-liigan pistepörssissä.
Viime kaudella taitava tshekki tahkosi kotimaansa kaukaloissa Sparta Prahan väreissä. Vasemmalta puolelta laukova Vujtek on pelannut Tshekin pääsarjassa Extra-liigassa kaikkiaan kahdeksan kautta. Vujtekin odotetaan täyttävän HPK:ssa aukon, jonka hänen maanmiehensä Tomas Vlasak jätti siirtyessään Sveitsiin.
Vujtek on pelannut uransa parhaat NHL-kaudet Edmonton Oilersissa. 1992-93 hän esiintyi Oilers-paidassa 30 peliä, teki 11 (1+10) tehopistettä. Seuraavalla sesongilla Vujtek teki piste-ennätyksensä: 40 ottelussa syntyi 19 (4+15) pinnaa.
Vujtekin muut kaudet taalaliigassa ovat olleet enemmän tai vähemmän heikompia. 1991-92 mies pelasi Montrealissa vain kaksi peliä ilman tehoja. 97-98 Vujtek teki paluun Pohjois-Amerikkaan Tampa Bayn miehistössä, mutta 30 ottelun saldo oli vain kuusi (2+4) pistettä. Sesongilla 99-00 laituri esiintyi Atlantassa kolmessa pelissä, muttei saanut tililleen pisteitä.

6.7.2001 Savijoki tekee paluun HPK-paitaan
Keskushyökkääjä Jarkko Savijoki palaa Kerhon miehistöön. Viime kauden Savijoki pelasi Saksan liigassa Moskitos Essenin joukkueessa, mutta sesonki meni pilalle loukkaantumisen takia.
Savijoen parhaat vahvuudet ovat puolustavassa pelissä, mutta tarvittaessa Jarkko pystyy ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Siitä osoituksena mm. Euroopan liigan pistepörssin voitto kaudella 1997-98.
31-vuotias Savijoki on HPK:n kasvatti. Debyyttinsä Kerhon edustusjoukkueessa hän teki jo I divisioonassa kaudella 1987-88. Sen jälkeen Savijoki pelasikin seitsemän kautta Hämeenlinnan ulkopuolella. Ensimmäisen liigakautensa "Jakke" pelasi Lahden Reippaan paidassa kaudella 1990-91. Kahden Lahdessa pelatun sesongin jälkeen Savijoki vietti peräti viisi kautta Joensuussa, kunnes kesken kauden 1995-96 HPK hankki Savijoen takaisin riveihinsä. Sen jälkeen "Jakke" pelasi Kerhossa yhtäjaksoisesti neljä kautta, joista kaksi viimeisintä (98-99 ja  99-00) joukkueen kapteenina.

4.7.2001 Riku Hahl lähtee Pohjois-Amerikkaan
NHL-seura Colorado Avalanchen vuonna 1999 varaama keskushyökkääjä Riku Hahl suuntaa ensi kaudeksi tuoreen NHL-mestarin Avalanchen organisaatioon Pohjois-Amerikkaan. Hahlin kausi alkaa seuran farmijoukkueessa Hershey Bearsissa.
20-vuotias Hahl on hämeenlinnalaisen kiekkokoulun kasvatti. Nuoren miehen tilillä on jo puolitoista sataa SM-liigaottelua HPK:n paidassa. Hahlilla oli sopimus ensi kaudesta Kerhon kanssa, mutta nyt sentterilupauksella ovat edessä uudet haasteet.

25.6.2001 Veikkaaja-lehti: Vujtek HPK:n kiikarissa
Tuoreen Veikkaaja-lehden mukaan HPK on erittäin kiinnostunut saamaan riveihinsä 29-vuotiaan tshekkihyökkääjä Vladimir Vujtekin. Kerho kaavailee Vujtekista Sveitsiin siirtyneen Tomas Vlasakin korvaajaa, ja on tarjonnut Vujtekille sopimusta. Tshekki on herättänyt kiinnostusta myös Sveitsistä, josta hänelle on niin ikään tarjottu kontrahtia. Yksi mahdollisuus Vujtekilla on myös Venäjän liiga, jossa hänen isänsä valmentaa sikäläistä joukkuetta.
Suomalaiset muistavat Vladimir Vujtekin SM-liigakaudesta 1996-97, jolloin tshekki pelasi loistavan sesongin Porin Ässissä. Onnistuneen talven jälkeen Vujtek lähti kokeilemaan siipiään NHL:aan Tampa Bay Lightningiin, mutta rapakon takana miehen ura ei auennut.

10.6.2001 Hyökkääjä Tomas Vlasak HPK:sta Sveitsiin
HPK:ssa kolme kautta pelannut tshekkiläinen laitahyökkääjä Tomas Vlasak teki ensi kaudeksi sopimuksen Sveitsin liigaan Ambri-Piottan joukkueeseen, vaikka miehellä oli voimassaoleva sopimus Kerhon kanssa vielä ensi kaudeksi. Vlasak ilmoitti Kerhon seurajohdolle jo keväällä halustaan siirtyä pois HPK:sta.
Tomas Vlasak siirtyi Kerhoon kaudeksi 1998-99, jolloin hän voitti HPK:n mukana SM-pronssia. Seuraavana keväänä Vlasak oli pronssimitalin lisäksi voittamassa Tshekin joukkueessa maailmanmestaruutta. Syksyllä 2000 Vlasak siirtyi Los Angelesin NHL-joukkueeseen, mutta tuli joulukuussa takaisin Hämeenlinnaan, kun NHL-ura ei auennut odotetulla tavalla.
Vlasakin lähdöstä ja lähdön syistä voit lukea lisää Haarniska-Netin pikkukolumnista.

10.6.2001 Tomas Kucharcik vahvistukseksi HPK:n sentteriosastolle
Viime kaudella Porin Ässissä pelannut tshekkiläinen keskushyökkääjä Tomas Kucharcik kiekkoilee tulevan kauden HPK:ssa. Vuonna 1970 syntynyt Kucharcik on tshekkiläiseen tyyliin taitava pelaaja, mutta isokokoisena (189 cm/86 kg) pärjää myös kovissa fyysisissä väännöissä. Ennen kaikkea vuoden 1999 maailmanmestari Kucharcik on tunnollinen joukkuepelaaja, ja varmasti hyvä vahvistus Kerhon sentteriosastolle.  

1.6.2001 Radek Martinekille NHL-sopimus
HPK ei päässyt nauttimaan kahden vuoden sopimuksen Kerhon kanssa keväällä solmineen tshekkiläinen puolustajan Radek Martinek palveluksista yhdessäkään ottelussa, kun New York Islanders vei maailmanmestaripakin NHL:aan. Martinek solmi Islandersin yhden kauden mittaisen yksisuuntaisen sopimuksen.
Martinekin NHL-siirto oli odotettavissa hyvin menneen MM-turnauksen jälkeen, mutta silti miehen lähtö oli luonnollisesti kova menetys HPK:lle.
Kerholla on toistaiseksi sopimus seitsemän puolustajapelaajan kanssa. Vahvistuksia pakistoon on kuitenkin varmasti tulossa Martinekin lähdön jälkeen.

23.5.2001 Jani Virtanen siirtyy Blues-paitaan
Kesken viime kauden Tapparan organisaatiosta HPK-miehistöön siirtynyt puolustaja Jani Virtanen pelaa ensi kaudella Espoon Bluesin joukkueessa. Virtasella oli sopimus Kerhon kanssa myös ensi kaudesta, mutta ilmeisesti HPK katsoi parhaaksi päästää Virtasen Bluesiin.
Virtanen on pelityyliltään aggressiivinen ja fyysinen puolustaja, mutta hän ei vakuuttanut otteillaan kuluneella kaudella HPK:ssa.

14.5.2001 Kerholaisia MM-finaalissa
Saksassa pelatut jääkiekon MM-kilpailut päättyivät Suomen ja Tshekin välillä pelattuun finaaliotteluun. Tshekki voitti ottelun katkerasti jatkoajalla 2-3, vaikka Suomi johti vielä ennen viimeistä erää 2-0.
Molemmissa finaalijoukkueissa pelasi HPK:n pelaajia: Timo Pärssinen Suomen joukkueessa ja Tomas Vlasak Tshekin paidassa. Vlasak jatkaa Kerhossa ensi kaudellakin, mutta "Pärä" siirtyy Turkuun TPS-paitaan. MM-kisoissa Pärssinen oli kuitenkin vielä HPK:n mies.
Tshekin mestarijoukkueessa pelasi Vlasakin lisäksi myös toinen ensi kauden kerholainen. Puolustaja Radek Martinekilla on sopimus HPK:n kanssa ja hän edustaa tulevalla SM-liigakaudella Kerhoa.

8.5.2001 Riku Hahl jatkaa Kerhossa
Koko SM-liigauransa Hämeenlinnassa pelannut HPK-kasvatti Riku Hahl nähdään ritaripaidassa ensi kaudellakin. Nuori keskushyökkääjä solmi kasvattajaseuransa kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen.
Hahlista ollaan kiinnostuneita myös Pohjois-Amerikasta. Hän on Colorado Avalanchen varaus.

3.5.2001 HPK:lla koossa 20 pelaajasopimusta
HPK on solminut kaudeksi 2001-2002 sopimuksen jo 20 pelaajan kanssa. Sopimuspelaajista peräti yhdeksän on puolustajia, yhdeksän hyökkääjiä ja loput kaksi maalivahteja. 20 sopimuspelaajasta kahdeksan on uusia kasvoja ja loput 12 jatkosopimuksen tehneitä HPK-pelaajia.
Merkittävimpiä hankintoja ensi kaudeksi ovat Tshekin MM-puolustaja Radek Martinek, Suomen maajoukkuepuolustaja Marko Tuulola, Rauman Lukossa tehokkaasti pelannut hyökkääjä Zdenek Nedved sekä Tshekin nuorten maajoukkuemaalivahti Zdenek Smid.

3.5.2001 Valmennusvastuu Jukka Jaloselle ja Timo Lehkoselle
Hämeenlinnan Pallokerho selvitti liigajoukkueen valmentajakuviot jo hyvissä ajoin keväällä. Monta vuotta hyvää työtä HPK:ssa tehneen Teijo Räsäsen lähdettyä kohti uusia haasteita Lappeenrantaan SaiPan luotsiksi, HPK löysi "Teisan" korvaajaksi Jukka Jalosen ja Timo Lehkosen.
Jalonen on valmentanut SM-liigassa aiemmin Lukkoa ja Ilvestä. Menneellä kaudella Jalonen toimi Englannin liigassa Helsingin Jokereiden omistaman Newcastle Jesters -joukkueen valmentajana. Jalosen avuksi HPK:n vaihtoaitioon tulee Timo Lehkonen, joka on toiminut hyvällä menestyksellä HPK:n organisaatiossa mm. A-nuorten peräsimessä.


Haarniska-Netin toimitus
iipee@hotmail.com