Make your own free website on Tripod.com
 HPK juhli Umeå Hockeyfestivalissa
HPK oli täysin suvereeni Ruotsin itärannikolla Uumajan kaupungissa pelatussa Umeå Hockeyfestivalissa. Kerho voitti kaikki kolme otteluaan 10.-12.8.2000 pelatussa kansainvälisessä turnauksessa.
Turnauksen jumbo oli norjalainen Vålerenga, joka hävisi kaikki pelinsä tylyllä maalierolla 32-3.

HPK - Björklöven -ottelu oli tiukkaa vääntöä

Turnauksen ottelut
Perjantai 10.8.
Björklöven - HPK        5 - 3
Luulaja    - Vålerenga 12 - 2
 
Lauantai 11.8.
HPK        - Luulaja    4 - 1
Björklöven - Vålerenga 11 - 1
 
Sunnuntai 12.8
Vålerenga  - HPK        9 - 0
Björklöven - Luulaja    ? - 

Taustatietoa turnauksen joukkueista:
Turnauksen järjestäjä oli uumajalainen Björklöven, joka pelasi viime kaudella Ruotsin I-divisioonassa Allsvenskanissa, mutta nousi kauden päätteeksi takaisin pääsarjaan.
Uumajassa on kova kiekkoinnostus ja Björklövenille toivotaan hyvää menestystä.
Umeå Hockeyfestivalin toinen ruotsalaisjoukkue Luulaja oli päättyneellä kaudella Ruotsin pääsarjan Elitserienin välierissä, mutta putosi tulevalle mestarille Djurgårdenille. Luulajan "karhujen" tunnetuimpia pelaajia ovat suomalainen maalivahti Jarmo Myllys ja seuran tuore hankinta, ex-NHL-tähti Mikael Renberg.
Norjalainen Vålerenga on ollut myös kovan luokan joukkue, vaikka Uumajan turnauksen tulokset kielivätkin oslolaisten joukkueen selvästä heikentymisestä.
Vålerenga voitti Norjan mestaruuden vuosina 1998 ja 1999, kunnes viime keväänä Storhamar vei Norjan jääkiekkovaltikan yllättäen pois Vålerengalta. Mainittakoon, että otteluvoitoin 3-1 Storhamarille päättyneen Norjan finaalin kaikki ottelut päättyivät maalin erolla. Vålerenga on tullut suomalaisille tutuksi myös Euroopan liigan peleistä. Kuluneella kaudella se pelasi muun muassa TPS:n kanssa samassa EHL-lohkossa.

Turnausjoukkueiden internet-sivut: Björklöven  Vålerenga  Luulaja