Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja       

HPK:n kotiluola
Rinkelinmäki

HPK:n liigajoukkue pelaa kaikki kotiottelunsa Rinkelinmäen jäähallissa, joka sijaitsee Poltinahontiellä Hämeenlinnassa. Hallin katsomokapasiteetti on 5000, joista 2300 on istumapaikkoja ja loput 2700 seisomapaikkoja.
Rinkelinmäen jäähalli valmistui vuonna 1979, kun 1964 rakennettu tekojäärata katettiin.
Edellisen suuren remontin halli koki vuonna 1996; tuolloin Hämeenlinnan jääkiekkopyhätön katsomokapasiteettia lisättiin tuhannella nykyiseen 5000:een, ja halliin rakennettiin lisää ravintolatiloja sekä aitioita.

Fanaattinen yleisö
Rinkelinmäen yleisön sanotaan olevan yksi SM-liigan parhaimmista, ellei paras. Fanaattiset HPK-kannattajat pitävät pienessä ja idyllisessä Rinkelinmäen hallissa huolen tiiviistä tunnelmasta. Erityisesti vierasjoukkueen vaihtoaition takana olevan C4-seisomakatsomon yleisö on tunnettu rääväsuisista huudoista ja kommenteistaan, joista saavat osansa erityisesti vierasjoukkueen pelaajat, mutta huonon pelin tai suorituksen sattuessa myös kotijoukkue HPK:n pelaajat. C4-katsomo onkin leikkimielisesti nimetty "sikakatsomoksi".

Presidenttiä leivottiin Rinkelinmäellä
Myös Hämeenlinnan ulkopuolella on huomattu Rinkelinmäen hallin maaginen taika. Hallissa on viime vuosina muun muassa pelattu nuorten (20-vuotiaiden) MM-kisojen otteluita, ratkaistu lentopallon Suomen Cupin mestaruudet sekä leivottu Tarja Halosesta presidenttiä hänen vaalikiertueellaan.

Rinkelinmäen katsomot:
Katsomokartan värit:
Istumapaikat sinisellä, seisomapaikat punaisella.


Haarniska-Netin toimitus
iipee@hotmail.com