Make your own free website on Tripod.com
HPK voiton päässä välierissä
Blues sai selkäsaunan Rinkelinmäen huutomyrskyssä

8-1 
Voitot 2-1

Paikka SM-liigan välieriin on katkolla HPK:lle tiistaina Espoossa. Lauantaina jatkoaikatappion Bluesille kärsinyt Kerho ei antanut sunnuntaina Rinkelinmäellä Bluesille mitään mahdollisuuksia, vaan latoi taululle tylyt voittolukemat 8-1 ja meni otteluvoitoissa 2-1 -johtoon.

Hentunen aloitti maalitehtailun
Ottelun alku oli tiukkaa playoff-vääntöä puolin ja toisin. Joukkueet eivät antaneet tuumaakaan periksi pelaajat taistelivat tilanteissa loppuun asti täydellä sydämellä.
HPK hallitsi pelitapahtumia, mutta maalinteko ontui. Rinkelinmäen hallin punavalot vilkkuivat ensimmäisen kerran vasta 14. peliminuutin kohdalla. Timo Pärssinen laukoi siniviivalta ja Bluesin maalivahti Mika Oksa torjui kiekon eteensä. Oksa rupesi hamuamaan pelivälinettä hyppysiinsä, mutta Jukka Hentunen esitti upeaa playoff-henkeä ja heittäytyi kiekkoon ennen Oksaa. Hentusen lyönnistä kiekko meni Bluesin maaliin ja HPK siirtyi 1-0 -johtoon. Maali jäi avauserän ainoaksi.

HPK-sirkus käyntiin toisessa erässä
Jos oli ensimmäinen erä vähämaalinen, toisella pelijaksolla yleisölle tarjottiinkin osumia koko rahan edestä.
Heti erän alussa HPK:n tshekit pyörittivät Bluesin päädyssä molempien joukkueiden pelatessa yhden miehen vajaalla. Pistehai Tomas Vlasak kiersi maalin ja pääsi laukomaan vapaasti Mika Oksan nenän edestä takakulmaan. Kerho johti 2-0.
Seuraava maali syntyi kuusi minuuttia myöhemmin. "Vain" kaksi maalia runkosarjassa laukonut nuori Antti Miettinen hyödynsi Bluesin puolustajan Jiri Veberin harhasyötön ja nousi vapaasti espoolaismaalille. Mika Oksa oli voimaton Miettisen laukoessa kiekon Blues-vahdin alta maaliin.
Erän viimeisellä minuutilla HPK:n "tshekkiketju" esitteli taitojaan uudemman kerran. Roman Simicek ja Tomas Vlasak pelasivat paikan vitjan työmyyrälle Jarkko Savijoelle, joka viimeisteli Kerhon ratkaisevaan 4-0 -johtoon.

Maalikimara kolmannen erän puolenvälin jälkeen
Kolmannen erän alussa Blues sai hieman otetta peliin ja espoolaiset iskivätkin kavennusmaalin ylivoimalla. Osuman viimeisteli Dale McTavish maalin edustalta paluukiekosta.
Kolmannen erän puolenvälin jälkeen Blues alkoi jäähyillä ja alkoi HPK:n show. Kerho iski puolessatoista minuutissa neljä maalia.
HPK käytti kahden miehen ylivoiman tehokkaasti hyväkseen. Sebastian Sulku laukoi ajassa 52.45 viidennen maalin ja vajaa minuutti myöhemmin Tomas Vlasak vei HPK:n 6-1 -johtoon komealla lämärillä B-pisteiden välistä.
Kerhon maalikimara sai jatkoa jo 42 sekuntia myöhemmin, kun Jonas Junkka laukoi siniviivalta Kerhon seitsemännen maalin, niin ikään ylivoimalla.
Päätöslukemat 8-1 viimeisteli Tommi Santala, kun aikaa Junkan maalista oli kulunut vain 14 sekuntia.

Välieräpaikka katkolla tiistaina
Sunnuntain voiton ansiosta HPK siirtyi otteluvoitoissa 2-1 -johtoon. Kolmella voitolla katkeava ottelusarja on näin katkolla HPK:lle ensi tiistaina Espoossa. Mikäli Kerho voittaa, se selviää neljän parhaan joukkoon. Bluesin voittaessa ottelusarjan viides ja ratkaiseva ottelu pelattaisiin ensi torstaina Hämeenlinnassa.

TPS sai välieräpaikan
Toistaiseksi välieräpaikkansa on varmistanut vasta runkosarjan voittaja TPS, joka kukisti Ilveksen suoraan otteluvoitoin 3-0. Sunnuntaina TPS kukisti Ilveksen jatkoajalla ja passitti tamperelaiset kesälomalle.
Toinen tamperelaisjoukkue Tappara sen sijaan jatkaa yhä pelejään. Sunnuntaina joukkue pelasi kotikentällään veitsi kurkulla ja voitti HIFK:n. Siitä huolimatta IFK johtaa edelleen otteluvoitoissa 2-1 ja pääsee yrittämään otteluparin ratkaisua tiistaina kotikentällään Helsingissä.
Lukko-Jokerit -otteluparin voitot ovat 1-2 Jokereiden hyväksi. Ottelupari on katkolla maanantaina Jokereille Helsingissä.

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Tomas Vlasak  
Runkosarjan pistenikkari onnistui sunnuntain ottelussa ensi kertaa kunnolla tämän kauden pudotuspeleissä. Kahdella ja yhdellä syöttöpisteellä Vlasak oli HPK:n tehokkain pelaaja ja johtohahmo murskavoitossa. Vlasak näyttää löytäneen maalijyvänsä kunnolla myös playoffseissa ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen - sekä HPK:lle että Vlasakille.    

 
Kimmo Kapanen
Kapanen oli HPK:n parhaimmistoa jo lauantaina Espoossa ja sunnuntaina hieno esitys näkyi vahvasti myös tulostaululla. Vain yksi päästetty ylivoimamaali ja tukku komeita torjuntoja kielivät "Ikun" löytäneen hyvän pelivireen.   

Jonas Junkka       
Hyvän kauden pelannut ruotsalainen teki sunnuntainakin maalin ja syötön. Junkka on loistava hyökkäävä puolustaja ja arvokas pelaaja joukkueelle. 
 
Tähtikiekko-kisan tilanne 3 ottelun jälkeen: Niko Kapanen 5, Kimmo Kapanen 5, Marko Palo 3, Tomas Vlasak 3, Timo Pärssinen 2, Sebastian Sulku 1, Jonas Junkka 1
 
HPK - Blues 8-1 (1-0, 3-0, 4-1)
1. erä
13.46 Jukka Hentunen (Timo Pärssinen) 1-0

Jäähyt
6.57 Roman Simicek HPK 2+2 min
6.57 Dale McTavish HPK 2 min
9.21 Jermu Pisto Blues 2 min
16.08 Oscar Ackeström HPK 2 min
19.53 Arto Laatikainen Blues 2 min

2. erä
21.40 Tomas Vlasak (Roman Simicek-Oscar Ackeström) 2-0 tv.
27.45 Antti Miettinen 3-0
39.21 Jarkko Savijoki (Vlasak-Simicek) 4-0

Jäähyt
21.03 Hentunen HPK 2 min
30.40 Laatikainen Blues 2 min
35.58 Timo Hirvonen Blues 2 min

3. erä
45.39 Dale McTavish (Peter Ahola) 4-1 yv.
52.45 Sebastian Sulku (Jonas Junkka-Niko Kapanen) 5-1 yv.
53.41 Vlasak (Ackeström) 6-1 yv.
54.01 Junkka (Pärssinen-N. Kapanen) 7-1 yv.
54.15 Tommi Santala (Jyrki Louhi) 8-1

Jäähyt
41.57 Hirvonen Blues 2 min
45.33 Mikko Peltola HPK 2 min
45.47 Ackeström HPK 2 min
47.04 Junkka 2 min
47.04 Ahola Blues 2 min
47.51 Rodrigo Lavins HPK 2 min
47.51 Hirvonen Blues 2 min
49.37 Jiri Vykoukal Blues 2 min
50.01 Vlasak HPK 2 min
52.04 Joonas Jääskeläinen Blues 2 min
52.18 Hirvonen Blues 2 min
53.27 Arto Kuki Blues 2 min
53.27 Tom Laaksonen Blues 10 min

Jäähyt yhteensä
HPK     9x2 min
Blues 11x2 min

Torjunnat
Kimmo Kapanen HPK          9+8+7=24
Mika Oksa Blues              12+8(+0)=20 (vaihto 40.00)
Ari-Pekka Siekkinen Blues (0+0)+4=4
 
Erotuomarit
Pekka Haajanen - Marko Lepaus

Yleisöä
4204