Make your own free website on Tripod.com
Tehoton HPK jäi nollille

0-3 

HPK:n tappioputki SM-liigassa kasvoi jo kolmeen otteluun, kun Jokerit haki sarjapisteet Rinkelinmäeltä numeroin 0-3 (0-0, 0-0, 0-3). Kerhon peliin astui ensimmäisen kerran tällä kaudella myös totaalinen tehottomuus; Jokerit-peli oli tämän kauden ensimmäinen ottelu, jossa HPK jäi nollille.

Avauserä HPK:n hallussa
Ottelun ensimmäistä erää HPK hallitsi selvästi, mutta viime kauden HPK-maalivahti Pasi Nurminen torjui Jokereiden maalissa vakuuttavasti. Tehottomalla Kerholla riitti paikkoja, mutta kiekkoa ei saatu millään ilveellä Nurmisen selän taakse.
Myöskään Jokerit ei häikäissyt tehokkuudellaan, vaan myös "narrien" maalihanat pysyivät kaksi ensimmäistä erää tiukasti kiinni. Tosin Jokereilla ei ollut paikkojakaan yhtä paljon kuin HPK:lla.

Jokerit vei pisteet päätöserässä
Kolmanteen erään Jokerit sai sen verran piristyttyä, että sai tehtyä tarvittavat maalit. Avausmaalin teki Jani Rita ajassa 55.02. Lopullinen ratkaisu syntyi vasta Rinkelinmäen pelikellon näyttäessä aikaa 58.56, kun Petri Varis käytti alivoimalla Rodrigo Lavinsin karkean kiekonmenetyksen hyväkseen ja karkasi maalintekoon. Jokereiden 0-3 -osuma syntyi tyhjiin Jan Bendan mailasta.

Jokerien ulkomaalaisilla halonhakkuutalkoot
Jokeritkaan ei olisi voittoaan ansainnut, sillä se sortui ottelussa rumiin otteisiin. Etenkin joukkueen ulkomaalaispelaajat Sean Gagnon ja Jan Benda hakkasivat mailalla kaikkea, mikä liikkui. Muutenkin Jokerit pelasi ajoittain todella törkeää peliä. Joukkueelle vihellettiin 10 kaksiminuuttista ja jäähyaition ovea olisi voinut avata selvästi enemmänkin. Runsaasta jäähymäärästä huolimatta Kerhon tehoton ylivoima ei saanut tulosta aikaan.
HPK:n riveistä erottui torstaina edukseen ex-Jokeri Tommi Santala. Myös toinen nuorukainen Jyrki Louhi väläytteli ajoittain. HPK:n kokenut kaarti pelasi Jokereita vastaan puolivaloilla. 

Lauantaiksi piristyttävä
Lauantai-iltana Jokerit-ottelun tapainen kukkoilu ei voi enää HPK:n riveissä jatkua. Tuolloin vastassa on Tappara, joka torstain kierroksen myötä nousi Kerhon ohi sarjakakkoseksi. Lauantain Tampereen-vierailulla HPK:lla on mahdollisuus lunastaa kakkossija takaisin, mutta se vaati paljon parempaa - ja ennenkaikkea tehokkaampaa - peliä kuin Jokereita vastaan.

HPK - Jokerit 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
1.erä
ei maaleja

2.erä
ei maaleja

3.erä
55.02 0-1 Jani Rita (Santeri Heiskanen)
58.56 0-2 Petri Varis av.
59.32 0-3 Jan Benda (Santeri Heiskanen-Sean Gagnon) av. tm.

Torjunnat
Kimmo Kapanen HPK        4 +  4 + 9 = 17
Pasi Nurminen Jokerit      14 + 16 + 9 = 39

Jäähyt yhteensä
HPK       3 x 2 min =  6 min
Jokerit  10 x 2 min = 20 min + Jari Kauppila 10 min

Tuomarit
Rami Savolainen - Tuomas Karhu (Petteri Broström - Stefan Fonselius)

Yleisöä
4414


Tommi Santala oli HPK:n
pirtein torstaina