Blues pystyi kiusaamaan HPK:ta vain ajoittain
Kapellimestari Palo heilutteli tahtipuikkoa

5-3
Voitot 1-0

Pudotuspelien kunniaksi hiuksensa punaiseksi värjännyt Marko Palo oli ottelun hahmo HPK:n voittaessa Bluesin 5-2 pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa. Kampauksensa sekaan lempinimensä "Kyy" mukaisen sahalaidan laitattanut Palo teki kaksi maalia ja syötti yhden, ja tyhjesi palkintopöydät ottelun jälkeen.

Sulku avasi pudotuspelien maalihanan
Ottelun alku oli hermostunut ja ensi minuuteilla joukkueet luistelivat päästävät päähän tekemättä mitään mainitsemisen arvoista. Pikku hiljaa HPK sai pelistä entistä enemmän otetta ja paine alkoi siirtyä Mika Oksan vartioimalle Bluesin maalille.
Ensimmäisen kerran 4372-päinen Rinkelinmäen kotiyleisö kohahti, kun kiekko kimposi päädystä suoraan kultakypärä Tomas Vlasakin lapaan. Oksa venytti jalkansa kuitenkin tshekkitähden laukauksen tielle ja Blues pelastui.
Ajassa 6.23 maalihanat aukenivat vihdoin. Jonas Junkka syötti kiekon poikittain pakkiparilleen Sebastian Sululle, joka otti pari luistimenpotkua siniviivalta B-pisteen kaarelle ja laukoi sydämensä kyllyydestä oikeaan alakulmaan. Oksakin oli voimaton laukauksen edessä ja Sulun uran ensimmäinen SM-liigan playoff-maali oli tosiasia.

HPK 3-0 -johtoon
Seuraavat maalit tehtiin vasta toisessa erässä. HPK:n puolustaja Rodrigo Lavins sai erän alussa jäähyn, mutta hyöty rangaistuksesta kääntyi päälaelleen, kun Niko Kapanen riisti kiekon alivoimalla Dale McTavishilta ja karkasi ketjukaverinsa Jukka Hentusen kanssa 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Kapanen syötti kiekon Hentuselle, joka ajoi keskelle laukoi kovan rannelaukauksen, joka painui Oksan kainalon alta verkkoon ja HPK meni 2-0 -johtoon.
Rinkelinmäen yleisö sai odottaa seuraavaa maalia kymmenisen minuuttia. Tommi Santala pelasi kulmasta kiekon siniviivalle Oscar Ackeströmille, joka laukoi rannelaukauksen. Marko Palo ohjasi vedon oikeaan alakulmaan ja Oksa oli myöhässä. Kerho johti jo 3-0.

Musta puolitoistaminuuttinen toi Bluesin mukaan peliin
Rinkelinmäen yleisö odotti HPK:lta lisämaaleja, kun Bluesin Dale McTavish sai toisen erän lopussa, ajassa 37.20, 2+2 minuutin jäähyn. Yllättäen kentällä alkoi pyörittämään kuitenkin vierasjoukkue Blues.
HPK:n nolla murtui, kun Blues-kaksikko Otakar Janecky ja Jiri Vykoukal pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Janecky tarjoili kiekon Vykoukalille, joka sutaisi pelivälineen Kimmo Kapasen alta maaliin.
Minuutti ja 20 sekuntia myöhemmin iski uudelleen sama mies. Tommy Kiviahi syötti keskelle Vykoukalille, joka laukoi suoraan syötöstä. Kiekko lirui HPK-maalivahti Kapasen kainalosta pömpelin perukoille.
Blues oli tullut vajaassa puolessatoistaminuutissa jo maalin päähän kahdella alivoimaosumalla. HPK:n valmentajalla Teijo Räsäsellä riitti erätauolla mietittävää.

"Ritarit" menivät menojaan
18 minuutin erätauon jälkeen Blues ei enää HPK:ta juurikaan hätyytellyt. Sen sijaan Kerho ratkaisi pelin lopullisesti.
Rinkelinmäen jäähallin punalamppu paloi ratkaisevasti ajassa 56.54, kun ottelun sankari Marko Palo siirsi HPK:n 4-2 -johtoon. Sebastian Sulku avasi omasta päästä ilmasyötöllä, jonka Timo Pärssinen jatkoi loistavasti mailallaan ilmassa Palolle. "Kyy" luikerteli yksin läpi, höpötti Oksan ja nosti kumilaatan maalin kattoon.
Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Blues otti aikalisän ja maalivahti Oksa luisteli vaihtoaitioon. Espoolaisten riskipeli ei onnistunut, vaan Tommi Santala sinetöi HPK:n voiton tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla.

Myös TPS, HIFK ja Jokerit voittivat
Puolivälierien avauspelit kamppailtiin myös ottelupareissa TPS-Ilves ja Tappara-HIFK. Jo keskiviikkona playoff-taipaleensa aloittaneet Jokerit ja Lukko kohtasivat toisessa ottelussa Helsingissä.
TPS voitti Ilveksen odotetusti 6-3, mutta HIFK yllätti T54apparan vieraskentällä maalein 3-1 ja mursi samalla Tapparan kotiedun. Jokerit ja Lukko tahkosivat omaa otteluaan yli 95 minuuttia, kunnes ratkaisu nähtiin. Dmitri Kvartalnov ratkaisi jatkoaikamaalillaan Jokereille 3-2 -voiton, jolla otteluparin voitot tasoittuivat 1-1:een Lukon voitettua keskiviikkona Raumalla. Varsinainen peliaika päättyi joukkueiden välillä tasan 2-2. Jokerit-Lukko -ottelun yli 95 minuutin maraton on myös SM-liigan uusi jatkoaikaennätys.
Puolivälierät jatkuvat lauantaina, jolloin pelataan torstain otteluiden vierasjoukkueiden kotikentillä.

HPK - Blues 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)
1. erä
6.23 Sebastian Sulku (Jonas Junkka-Niko Kapanen) 1-0 yv.

33.31 Marko Palo (Oscar Ackeström-Tommi Santala) 3-0
38.35 Jiri Vykoukal (Otakar Janecky-Tommy Kiviaho) 3-1 av.

Kimmo Kapanen HPK 11+7+4=22
Mika Oksa Blues        12+14+9=35 (pois 57.57-59.12)

Erotuomarit
Pekka Haajanen-Marko Lepaus

Yleisöä
4 372

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Marko Palo
Kokenut ikiraataja Palo osoitti jälleen loistavat playoff-pelaajan kykynsä. Tehot 2+1 pudotuspeliavauksessa kertovat kaiken oleellisen. On parantanut koko ajan kauden edetessä. Tärkeä pelaaja HPK:lle.

Niko Kapanen
Kapanen oli Bluesia vastaan elementissään. Taitava sentteri jakeli syötön kolmeen HPK:n maaliin ja hassutteli espoolaisia yhdessä "pyörremyrskyketjunsa" kanssa.

Sebastian Sulku
Puolustuksessa kauden mittaan tärkeäksi mieheksi noussut Sulku osoitti jälleen olevansa luottamuksen arvoinen. Avausmaali ja syöttö 4-2 -maaliin kertovat, että Sulku osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan - niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.

(Tähtikiekko-kisan tilanne:Marko Palo 3,Niko Kapanen 2,Sebastian Sulku 1)