Make your own free website on Tripod.com
HPK nousi sarjakakkoseksi

6-2

HPK:n runkosarjan viimeinen kotiottelu Ässiä vastaan houkutteli Rinkelinmäen täyteen yleisöä, vaikka pelihalunsa playoff-paikan karattua jo ajat sitten menettänyt Ässät ei etukäteen vaikuttanutkaan kiinnostavimmalta mahdolliselta vastustajalta. Runkosarjan kakkostilaa jahtaava Kerho teki mitä tarvitsi ja otti kaksi pistettä maalein 6-2 (4-1, 1-1, 1-0). Tapparan hävittyä Raumalla HPK nousi samalla maalieron turvin sarjakakkoseksi.
Pääosan Ässät-ottelussa varasti HPK:n ykkösketju Jarkko Savijoki-Roman Simicek-Tomas Vlasak.

HPK:n ykkösketju hurjana avauserässä
Peli ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä. HPK teki avauserässä Ässiin kolmen maalin eron ja se oli porilaisjoukkueelle aivan liikaa.
Kerhon maalikarkelot aloitti lauantain paras ketju eli Roman Simicekin vitja.
Sentteri Simicek siirsi kolmen minuutin kohdalla HPK:n johtoon ja laituri Tomas Vlasak jatkoi kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin. Ketjun toinen laitahyökkääjä Jarkko Savijoki sai molemmista maaleista syöttöpisteen.
Ässien kultakypärä Ales Kratoska kavensi tilanteeksi 2-1, mutta sitten oli jälleen HPK:n vuoro, kun Jyrki Louhi teki 3-1 -maalin. Louhen maali oli samalla HPK:n tämän kauden 200. maali SM-liigassa.
Minuutti Louhea myöhemmin iski jälleen Vlasak, syöttäjinä Simicek ja Savijoki.

Taso laski toisessa ja kolmannessa erässä
Ottelun ratkettua ensimmäisessä erässä ei kumpikaan joukkue tahtonut enää loppua kohden löytää parhaita pelihaluja.
Ässät väläytteli jonkinlaisia kirin merkkejä toisen erän alussa, kun 10 kautta HPK:ssa pelannut hyökkääjä Mika Kannisto teki läpiajonsa päätteeksi 4-2. Kannisto oli lauantaina selvästi paras Ässien pelaaja.
Toisen erän puolivälin jälkeen iski HPK:n "pyörremyrskyketju" Timo Pärssisen toimesta ja Ässien viimeisetkin toiveet pisteille pääsystä valuivat saman tien.
Kolmannessa erässä HPK:n ykkösvitja iski vielä kerran. Tomas Vlasak sai hattutemppunsa täyteen ja Jarkko Savijoki keräsi illan neljännen syöttöpisteensä.
Ykkösketju kokonaisuudessaan eli Vlasak, Savijoki ja Simicek olivat HPK:n paras osa lauantaina. Ketju tehtaili kaikkiaan neljä maalia.

HPK sarjakakkoseksi
Kerho nousi lauantaina Tapparan ohi sarjakakkoseksi, kun tamperelaiset hävisivät oman ottelunsa jatkoajalla Lukolle. Näin ollen HPK:lle riittää päätöskierroksella voitto sarjajumbo Pelicansista runkosarjan kakkossijan varmistamiseen. Tappiokin riittää, jos Tappara häviää Turussa sarjakärki TPS:lle.
Jos HPK sijoittuu sarjassa toiseksi, se kohtaa playoffsien ensimmäisellä kierroksella Espoon Bluesin. Jos Kerho on kolmas, se saa vastaansa Helsingin IFK.

HPK - Ässät 6-2 (4-1, 1-1, 1-0)
1. erä
3.16 Roman Simicek (Kimmo Peltonen-Jarkko Savijoki) 1-0 yv.
5.40 Tomas Vlasak (Savijoki-Ackeström) 2-0 yv.
8.15 Ales Kratoska (Andrei Potaitshuk-Mika Kannisto) 2-1
11.19 Jyrki Louhi (Tommi Santala-Marko Palo 3-1
12.32 Vlasak (Simicek-Savijoki) 4-1

2. erä
22.46 Kannisto (Santeri Immonen) 4-2
33.41 Timo Pärssinen (Niko Kapanen-Jukka Hentunen) 5-2

3. erä
43.51 Vlasak (Savijoki-Simicek) 6-2 yv.

Torjunnat
Ari Kumpula         4+12+8=24
 Mika Lehto         10+ 0+5=15 (vaihto 12.32/4-1)
 Jim Hrivnak         6+12+0=18 (vaihto 40.00/5-2)

Yleisöä
5 000


Tomas Vlasak tehtaili hattu-
tempun Ässiä vastaan