Make your own free website on Tripod.com
HPK hallitsi, Jokerit voitti
 
4-3 

Helsingin Areena on ollut HPK:n liigajoukkueelle vaikea paikka. Kerho ei ole voittanut koskaan Jokereita Pasilan hallissa. "Areenan kirous" piti myös tiistaina, kun Jokerit voitti HPK:n hallinnasta huolimatta 4-3 (1-1, 2-0, 1-2). Samalla katkesi Kerhon komea seitsemän ottelun voittoputki.

Laukaukset selvästi Kerholle
Laukaisutilaston HPK voitti peräti 46-22. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja niitä Jokerit sai tehtyä yhden enemmän. Huonomminkin Kerholle olisi toki voinut käydä, sillä pahimmilaan Jokerit johti jo 4-1. Lopussa HPK sai aikaan hyvän kirin, joka sai lisäpontta Oscar Ackeströmin tehdessä 18 sekuntia ennen loppua 3-4 -kavennuksen ilman maalivahtia. Jokereille annettu etumatka oli kuitenkin tiistaina hivenen liikaa ja HPK sai pitkästä aikaa maistaa tappion karvasta kalkkia.

Nihkeä peli puolin ja toisin
Peli oli ajoittain varsin nihkeää molemmilta joukkueilta. Etenkin HPK jäi kauas omasta tasostaan. Maalivahti Kimmo Kapanen imuroi tiistaina pari helppoa kiekkoa eikä yltänyt lähellekään Jokereiden kollegan Pasi Nurmisen tasoa. Ykkösketju Tomas Vlasak-Tommi Santala-Mikko Peltola oli tiistaina lähes täysin pimennossa.
Jokeritkaan ei esittänyt ihmeitä, mutta oli selvästi Kerhoa terävämpi etenkin molempien maalien edustalla.
Jokerien 1-1 -tasoitusmaali herätti Kerhossa hiukan protestointia. Kiekko pomppasi HPK:n maalin katolle ja Petri Varis löi sen mailallaan sieltä pois. Kiekko ajautui avopaikkaan maalin edustalle ja Sami Mettovaara ehti lyömään sen sisään Kimmo Kapasen ihmetellessä pelivälineen olinpaikkaa. 
  
Hentunen ritareiden ritari
Niko Kapasen johtama HPK:n "Tupu-Hupu-Lupu -ketju" ja varsinkin sen oikea laitahyökkääjä Jukka Hentunen on pelannut joulutauon jälkeen loistavasti. Hentunen oli Jokereitakin vastaan HPK:n paras saaden tililleen maalin ja syöttöpisteen.
HPK:sta pääsi Jokereita vastaan maalin makuun Hentusen ja 3-4 -kavennuksen tehneen Oscar Ackeströmin lisäksi Niko Kapanen.

HPK:lla tärkeä viikko
Kerholla on menossa tärkeä viikko, kun se kohtaa kuuden päivän sisällä kaikki muut kärkijoukkueet. Tiistain Jokerit-peli vei "narrit" HPK:n ohi kolmanneksi, mutta Kerhon ei kannata jäädä sitä murehtimaan, sillä torstaina se saa vieraakseen Rinkelinmäelle sarjakakkosen Tampereen Tapparan. Hieman laskusuunnassa viime aikoina olleen Tapparan voittaminen olisi mukava välietappi lauantain Turun otteluun, jossa HPK kohtaa SM-liigaa johtavan Turun Palloseuran.            
 
Jokerit - HPK 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)
1. erä
10.05 0-1 Jukka Hentunen (Timo Pärssinen-Tomi Källarsson)
11.00 1-1 Sami Mettovaara (Esa Tikkanen-Petri Varis)

2.erä
23.50 2-1 Jan Benda (Petri Varis-Esa Tikkanen)
35.13 3-1 Miroslav Hlinka (Dmitri Kvartalnov-Jan Benda)

3.erä
54.26 4-1 Dmitri Kvartalnov (Marko Kauppinen-Tom Koivisto) yv.
55.54 4-2 Niko Kapanen (Jukka Hentunen-Jonas Junkka)
57.56 HPK aikalisä
59.42 4-3 Oscar Ackeström (Tomas Vlasak) im.
 
torjunnat
Pasi Nurminen Jokerit 13 + 14 + 16 = 43
Kimmo Kapanen HPK 5 + 10 +  3 = 18 (pois 57.56 - 60.00)
 
jäähyt
Jokerit 4 x 2 min =  8 min
HPK     6 x 2 min = 12 min

tuomarit
Rami Savolainen - Tuomas Karhu (Panu Bruun - Kim Åberg)

yleisöä
10202


Jukka Hentunen on ollut tammi-
kuussa mainiolla pelipäällä