Make your own free website on Tripod.com
HPK:lle helppo voitto "divari-Ässistä"

0-4 

HPK:n voittoputki SM-liigassa kasvoi kahdeksan ottelun pituiseksi, kun Kerho riepotteli Porissa Ässiä 0-4 (0-1, 0-0, 0-3). Maaottelutauon jälkeen peli oli kuitenkin heikkotasoista.

HPK lähti mukaan Ässien "kävelyyn" ja se laski ottelun viihdearvo oli kaukana normaalista HPK:n ottelusta. Vaikka Kerho ei ollut torstaina erityisen loisteliaalla pelipäällä, Ässien on kuitenkin syytä huolestua HPK:ta enemmän. Pudotuspelipaikka on karkaamassa, ja loputkin vähästä yleisöstä katoavat pian, jos samanlainen meno kotikentällä jatkuu. Eilen Ässät pelasi kotikentällään ykkösdivaripeliä. 

"Pyörremyrskyketju" teki kaksi maalia
Ottelun ratkaisu nähtiin varsin pian. Maajoukkuesentteri Niko Kapanen laukoi Ässien puolustajien välistä kiekon ohi Jim Hrivnakin vain minuutin ja viiden sekunnin pelin jälkeen. Ässät ei pystynyt koskaan kuromaan kiinni edes Kapasen maalin tuomaa etumatkaa.
Kapasen maalin jälkeen kentällä ei tehty mitään erikoista. Seuraava maalikin nähtiin vasta päätöserän ollessa hyvässä vauhdissa. Riku Hahl laukoi yläkulmaan 0-2 -maalin ja pian sen perään Mikko Peltola kiepautti "vanhanaikaisella" taululle 0-3.
Viimeisen maalin teki jälleen Tukholman maajoukkueturnauksessa hyvin pelannut "pyörremyrskyketju". Jukka Hentunen spurttasi karkuun Ässien puolustajilta ja taiteili loppunumerot.

Kapaselle helppo nollapeli
HPK:n maalivahti Kimmo Kapanen pelasi kauden neljännen nollapelin. Se tuli varsin helposti. Vaikka Kapaselle merkittiin 34 torjuntaa, ei hänen tarvinnut venyä loistopelastuksiin torjuessaan vaisun Ässä-lauman hyökkäyksiä. Aiemmat tämän kauden nollapelit Kapanen on torjunut Jokereita, TPS:ää ja Ilvestä vastaan.
Kapasen lisäksi HPK:sta erottui torstaina Niko Kapasen "pyörremyrskyketju", joka on vahvasti lähdössä mukaan myös kevään MM-kisoihin.
HPK pelasi torstaina kolmella ketjulla kultakypärä Tomas Vlasakin puuttuessa loukkaantumisen vuoksi riveistä.

TV-sunnuntain jälkeen tiukka viikko
Ensi sunnuntain HPK-JYP -ottelu Rinkelinmäeltä lähetetään suorana myös MTV3-kanavalta kello 15.50 alkaen. Ottelu on HPK:n tämän kauden runkosarjan viimeinen TV-ottelu. Jos HPK voittaa sunnuntain ottelun, se tekee samalla myös seuran historiaa. Yhdeksän ottelun voittoputki olisi pisin Kerhossa koskaan nähty.
JYP-pelin jälkeen Kerholla on edessä tiukka viikko. Vastassa ovat SM-liigan muut kärkijoukkueet Lukko, Jokerit, Tappara ja TPS. Jokereita ja TPS:ää vastaan HPK pelaa kotikentällä.

Ässät - HPK 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)
1.erä
1.05 0-1 Niko Kapanen sr.

2.erä
ei maaleja

3.erä
46.09 0-2 Riku Hahl (Jukka Hentunen-Timo Pärssinen)
50.20 0-3 Mikko Peltola (Jarkko Savijoki-Niko Kapanen)
55.39 0-4 Jukka Hentunen (Timo Pärssinen)

Torjunnat
Jim Hrivnak Ässät           9 +  9 + 13 = 31
Kimmo Kapanen HPK    9 + 17 +  8 = 34

Jäähyt yhteensä
Ässät        6 x 2 min = 12 min + Tuomo Kuhä 25 min, Pauli Levokari 10 min
HPK        10 x 2 min = 20 min

Tuomarit
Timo Favorin - Kimmo Männistö (Reijo Ringbom - Marcus Lindfors)yleisöä3118


Nuori Riku Hahl teki HPK:n
toisen maalin Porissa