Make your own free website on Tripod.com
HPK aivan surkea toisessa välierässä
Julkinen nöyryytys

7-0 
Voitot 2-0

Hämeenlinnan Pallokerhon ”Areena-kammo” jatkui myös SM-liigan välierien toisessa ottelussa Jokereita vastaan maanantaina. HPK ei ole voittanut kertaakaan keväällä 1997 valmistuneella Helsinki-Areenalla, eikä ole voittanut maanantain jälkeenkään.
Jokerit oli kaikessa Kerhoa parempi toisessa välieräottelussa ja latoi taululle tylyt loppunumerot. Lopputulos 7-0 (2-0, 1-0, 4-0) ei paljon HPK:ta mairittele. Kerhokin pelasikin kauden toistaiseksi tärkeimmällä hetkellä kenties kauden huonointa peliä.

HPK kaatui jäähyihin
HPK:n kannalta ottelu alkoi murheellisesti. Kerho joutui pelaamaan käytännössä koko ensimmäisen viisiminuuttisen alivoimalla. Pahimmillaan Jokerit pääsi pyörittämään kahdenkin miehen ylivoimaa heti alussa, mutta HPK selvisi alun kurimuksestaan.
Jatkossa Jokerit alkoi saada kuitenkin onnistumisia aikaan ja Kerhon ongelmat alkoivat.
HPK:n verkko heilui ensi kertaa ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun ex-HPK Tom Koivisto viimeisteli Jokereiden avausosuman. Koivisto luisteli B-pisteiden väliin ja laukoi kovan lämärin Kerhon maalivahdin Kimmo Kapasen räpyläkäden puolelta maaliin.
Koiviston murrettua maalintekokipsin Jokerit löysi tehon myös ylivoimalla. Nopeilla siirroilla Miroslav Hlinka pelattiin vapaaksi maalin kulmalle ja tshekki nosti varmasti kiekon rystyltä hämeenlinnalaisten maalin kattoon.
HPK roikkui jotenkuten "narrien" kyydissä vielä toisessa erässä. Sean Gagnonin 3-0 -maali erän lopulla katkaisi kuitenkin lopullisesti Kerhon selkärangan. Gagnonin rannelaukaus painui Kapasen selän taakse hanskakäden alakulmaan. Kapasen nenän edessä oli sen verran häirintää, että laukaus yllätti "Ikun".

Kolmas erä muuttui maalintekoharjoitukseksi
Toisella erätauolla kolme maalia taakseen päästänyt maalivahti Kapanen sai väistyä ja tilalle luisteli Jokereiden kasvatti Ari Kumpula.
Vähäinen pelikokemus näkyi kuitenkin Kumpulan otteissa ja joka kolmas häntä kohti ammuttu laukaus painui verkkoon.
Jokereiden kolmannen erän maalijuhlat aloitti kultakypärä Jan Benda, joka pääsi läheltä laukomaan kiekon maaliin.
Helsinkiläisten viides maali syntyi 2-1 -ylivoimahyökkäyksestä. Dmitri Kvartalnov tarjoili maalin kulmalle Santeri Heiskaselle, joka pääsi ohjaamaan kiekon tyhjiin. Kumpula oli voimaton toimivan kuvion edessä.
Jokereiden kuudetta maalia edelsi jälleen Tom Koiviston vahva panos siniviivalla. Koiviston laukaukseen sai mailansa väliin Sami Mettovaara ja Kumpula oli jälleen yllätetty.
Nöyryyttävät loppunumerot 7-0 viimeisteli Tom Koivisto siniviivalaukauksellaan loppuminuuteilla.

HPK:n esitys luokaton
HPK lähti Helsinkiin hakemaan lauantain jatkoaikatappioon menettämäänsä kotietua takaisin, mutta taistelusta ei Kerholla ollut tietoakaan. Seitsemän päästettyä ja nolla tehtyä maalia kertovat siitä, että HPK:n riveissä ei ollut maanantaina kaikki kohdallaan.
Tilanteita Kerho sai luotua tilastojen valossa kohtuullisesti. Jokereiden maalivahti Pasi Nurminen sai torjuttavakseen 38 laukausta, mutta todelliseen rumputuleen "Nupe" ei hampaattoman HPK:n edessä joutunut kertaakaan.
Jokerit johtaa kolmesta voitosta katkeavaa välieräsarjaa nyt 0-2. Kaikki on vielä Kerhon omissa käsissä, mutta se vaatii jatkossa aivan erilaisia suorituksia kuin mitä maanantaina nähtiin.
Välieräsarja jatkuu tiistaina Rinkelinmäen hurmoksessa. Toivottavasti jäällä nähdään silloin kunnon taisteleva Kerho eikä maanantain kaltainen lammaslauma.
TPS ja HIFK pelasivat oman ottelusarjansa toisen pelin jo sunnuntaina. TPS voitti Helsingissä 3-1 ja tasoitti otteluvoitot 1-1:een. Tepsin ja Hifkin otteluparin taistot jatkuvat myös tiistaina. 

Haarniska-Netin tähtikiekot:
Kimmo Kapanen
HPK:n maanantai-illan esityksessä ei paljon ilonaiheita ollut. Kapanenkin oli kaukana omasta tasostaan, mutta torjui kiekkoja kuitenkin 90 prosentin teholla. Vaihdettiin toisen erän jälkeen Kumpulaan joukkueen herättämiseksi. Jokereiden kahden erän jälkeinen 3-0 -johto ei ollut läheskään pelkästään Kapasen syy. Joukkue puolusti huonosti ja Kapanen joutui epäkiitolliseen kärsijän osaan.
 
Niko Kapanen
N. Kapanenkin oli kaukana huippuvireestään maanantaina. Oli HPK:n kenttäpelaajista kuitenkin parhaimmistoa. Järjesti muutaman hyvän tilanteen Nurmisen kanssa näyttävällä syöttöpelillä muiden ketjukavereidensa kanssa. Teho kuitenkin puuttui. 

Jukka Hentunen
Hentuseen pätevät samat sanat kuin ketjukaveri N. Kapaseenkin. Pari hyvää oivallusta muiden ketjukavereiden kanssa, mutta maaleja ei tullut. 

Tähtikiekko-kisan tilanne 6 ottelun jälkeen: Kimmo Kapanen 10, Niko Kapanen 7, Timo Pärssinen 4, Jukka Hentunen 4, Marko Palo 3, Tomas Vlasak 3, Rodrigo Lavins 3, Sebastian Sulku 2, Jonas Junkka 1, Jarkko Savijoki 1

Jokerit - HPK 7-0 (2-0, 1-0, 4-0)
1. erä
11.58 Tom Koivisto 1-0
14.01 Miroslav Hlinka (Marko Kauppinen-Dmitri Kvartalnov) 2-0 yv.

Jäähyt
0.44 Jukka Hentunen H 2 min
1.57 Riku Hahl H 2 min
13.47 Jonas Junkka H 2 min
15.46 Petri Varis J 2 min
15.46 Sebastian Sulku H 2 min
19.09 Sami Mettovaara J 2 min

2. erä
35.00 Sean Gagnon (Mettovaara-Hlinka) 3-0

Jäähyt
26.14 Hlinka J 2 min
39.02 Jan Benda J 2 min

3. erä
41.19 Benda (Varis-Hlinka) 4-0
42.14 Santeri Heiskanen (Kvartalnov) 5-0
46.19 Mettovaara (Koivisto-Hlinka) 6-0 yv
54.17 Koivisto (Benda) 7-0 yv

Jäähyt
42.44 Tomi Källarsson H 2 min
45.46 Sulku H 2 min
50.52 Rodrigo Lavins H 2 min
51.23 Tomek Valtonen J 2 min
53.58 Junkka H 2 min
56.14 Gagnon J 2 min
56.14 Mikko Peltola H 2 min
59.03 Jarkko Savijoki H 2 min

Jäähyt yhteensä
Jokerit 6x2 min = 12 min
HPK  10x2 min = 20 min

Torjunnat
Pasi Nurminen J 12+18+8=38
Kimmo Kapanen H 17+13+(0)=30 (vaihto 40.00/3-0)
Ari Kumpula H (0)+(0)+8=8.

Tuomarit
Arto Järvelä - Markku Kruus (Ilkka Hirvi - Reijo Ringbom).

Yleisöä
10 516