Make your own free website on Tripod.com
HPK ei antanut armoa Ilvekselle

0 - 4

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue tunnetaan kiekkopiireissä kovana kotijoukkueena - eikä vähiten Rinkelinmäen maanmainion kotiyleisön ansiosta - mutta nyt joukkueen peli on alkanut luistaa myös vieraskentällä. Torstai-iltana HPK:lle kirjattiin jo neljäs peräkkäin vierasvoitto, kun Tampereen Ilves sai poistua Hakametsän jäähallin kaukalosta 0-4 (0-1, 0-2, 0-1) -tappion kärsineenä.

HPK:n voiton pääarkkitehtejä Tampereella olivat maalitiliään kahdella osumalla jälleen kartuttanut Petr Tenkrat sekä kauden kolmannen nollapelinsä torjunut maalivahti Kimmo Kapanen. Etenkin Tenkratin ensimmäinen maali oli tärkeä: mies väänsi tahdolla ja taidolla Kerhon 0-1 -johdon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Se jäi myös voittomaaliksi, kun Ilveksen hyökkäykset kerta toisensa jälkeen törmäsivät 30 kiekkoa pysäyttäneeseen Kapaseen. Nollapelin ansiosta "Ikun" torjuntaprosentti nousi jälleen yli 90:n. 

HPK:n joukkueen toinen Kapanen, maankuulun "nuorisoketjun" keskushyökkääjä Niko, oli tärkeässä osassa HPK:n toisessa maalissa. Hän syötti kiekon Jukka Hentuselle, joka iski kiekon Ilveksen maalivahdin Pasi Kuivalaisen selän taakse. Lopullisesti Ilveksen taistelutahto katkesi, kun Petr Tenkrat laukoi 0-3 -numerot ottelun puolenvälin paikkeilla. Sen jälkeen Kerho keskittyi voiton varmistamiseen. Loppunumerot 0-4 nautiskeli vielä loppuminuuteilla ykkösketjun tshekkiläinen tutkapari Tomas Vlasak-Roman Simicek tyhjään maaliin.

Kuukausi sitten HPK:lla oli kotikentällä kova voittoputki, mutta nyt samanlainen voittosarja on syntynyt vieraspeleissä. Ja mikäpäs siinä. Tärkeintä on, että voittoja ja pisteitä tulee.

Toivotaan, että HPK:n voittoputki saa jatkoa lauantaina myös kotikentällä, kun Rinkelinmäelle saapuu vieraaksi Rauman Lukko. Lukko on SM-liigan tämän hetken kolmas ja HPK viides. Pisteissä eroa joukkueiden välillä on vain yksi vaivainen pinna, joten lauantain ottelussa panosta riittää. Lauantai-illan kiekkotrilleri alkaa Rinkelinmäen jäähallissa kello 16.00, muista olla paikalla!  Ottelun alkuasetelma selviää HPK-fanisivujen viikkoennakossa, jossa arvioidaan Kerhon tämän viikon ottelut. Käy myös katsomassa, kulkiko Ilves-ottelu ennakoidun mukaisesti.

Ilves - HPK 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
1. erä
19.30 0-1 Petr Tenkrat

2.erä
21.29 0-2 Jukka Hentunen (Niko Kapanen)
28.19 0-3 Petr Tenkrat (Niko Marttila) sr.
28.19 Ilves aikalisä

3.erä
56.20 0-4 Roman Simicek (Tomas Vlasak-Oscar Ackeström) tm.

Torjunnat
Pasi Kuivalainen Ilves 8+8+8=24 (pois 56.03 - 56.20)
Kimmo Kapanen HPK 5+7+18=30

Jäähyt
Ilves 5x2 min=10 min
HPK 5x2 min=10 min

Erotuomarit
Pekka Kruus - Timo Kärkkäinen (Jukka Favorin - Riku Peltonen)

Yleisöä
4389


Petr Tenkrat nousee
vauhdilla kohti liigan
maalipörssin kärkeä