Make your own free website on Tripod.com
HPK nousi jo sarjakakkoseksi

2-3

Hämeenlinnan Pallokerho nousi SM-liigassa jo toiseksi, kun se kukisti Tampereen Ilveksen vieraskentällä 2-3 (0-2, 2-1, 0-0). Kerhon voiton takuumiehiä olivat ykkösketjun Tomas Vlasak ja Tommi Santala.

Vlasak löysi maalisuonen
Liekö Tomas Vlasak käynyt lukemassa näiltä sivuilta lauantain Blues-ottelun raportin ja kritisoinnin Vlasakin maalipaikkojen tuhlailusta, kun Tampereella nähtiin ottelun alusta asti jälleen "normaali" Vlasak. Tshekkitaituri iski Kerhon avausmaalin jo puolen minuutin jälkeen ja 0-2 syntyi saman miehen lavasta ajassa 2.38.
Sen jälkeen ei avauserässä enää maaleja tehty, vaikka HPK hallitsikin sitä hienokseltaan.

Junkka kiskaisi voitto-osuman
Toiseen erään terästyneempi Ilves ja kotijoukkue saikin tehtyä kakkosjakson alussa kavennusmaalin. HPK:sta kesken kauden Ilvekseen siirtynyt tshekkihyökkääjä Petr Tenkrat iski kiekon Kerhon maaliin ja tupsukorvien toiveet heräsivät.
Tamperelaisten ilo oli kuitenkin lyhytaikaista. Jonas Junkka laukoi ylivoimalla HPK:n uudelleen kahden maalin karkumatkalle. Lopulta Junkan maali jäi myös voittomaaliksi, sillä erän lopulla Ilveksen Arto Tukio suti ylivoimalla maalin kulmalta 2-3 -kavennuksen.
Kolmas erä oli maaliton. Lopussa Ilves otti maalivahdin pois ja vyörytti kuudella kenttäpelaajalla, mutta tupsukorvat eivät missään vaiheessa saaneet luotua huippupaikkoja HPK:n maalille ja pisteet lähtivät Hämeenlinnaan.
Ottelun taso ei kohonnut järin korkeaksi ja etenkin HPK pelasi melko huonosti. Hyvä joukkue voittaa kuitenkin vaatimattomallakin pelillä. 

Kumpula sai pelivuoron
HPK:n maalissa pelasi pitkästä aikaa kakkosmaalivahti Ari Kumpula. Kumpulan edellisestä pelistä oli ehtinyt vierähtää aikaa jo pari kuukautta, mutta pitkä tauko ei Kumpulan otteissa näkynyt. Kaksi päästettyä maalia ja voitto olivat hyvä saldo, vaikka totuuden nimessä on sanottava, että Kumpula pääsi tiistai-illan kamppailussa varsin helpolla.
HPK:n parhaat Ilves-ottelussa olivat kaksi maalia tehnyt Tomas Vlasak ja kaksi syöttänyt Tommi Santala. Joulutauon jälkeen mahtavassa vireessä ollut "Tupu-Hupu-Lupu -ketju" jäi tiistaina maaleitta.
Kerhon viikko jatkuu kahdella kotiottelulla. Torstaina Rinkelinmäellä vierailee SaiPa ja lauantaina Pelicans.

Ilves - HPK 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
1.erä
0.29 0-1 Tomas Vlasak (Tommi Santala-Oscar Ackeström)
2.38 0-2 Tomas Vlasak (Mikko Peltola)
2.38 Ilves aikalisä
 
2.erä
30.58 1-2 Petr Tenkrat (Raimo Helminen-Vesa Viitakoski) sr.
34.07 1-3 Jonas Junkka (Tommi Santala) tv.
36.32 2-3 Arto Tukio (Jarkko Nikander) yv. sr.
 
3.erä
ei maaleja
 
Torjunnat
Kristian Antila Ilves   15 + 8 + 6 = 29 (pois 59.22-59.25 & 59.36-60.00)
Ari Kumpula HPK          7 + 3 + 9 = 19
 
Jäähyt
Ilves       5 x 2 min = 10 min + Timo Koskela 25 min
HPK       6 x 2 min = 12 min

Tuomarit
Timo Kärkkäinen - Ilkka Nurmi (Jukka Favorin - Kari-Pekka Tarko)

Yleisöä
4538


Ari Kumpula sai tiistaina
pitkästä aikaa pelivuoron