Make your own free website on Tripod.com
HPK sanelee Bluesille selvät sävelet
Runkosarjassa toiseksi heti TPS:n jälkeen sijoittunut HPK saa puolivälierissä vastaansa ailahtelevasti runkosarjassa pelanneen Bluesin. Kertaalleen valmentajaakin vaihtanut Blues joutui runkosarjan loppuhetkillä vielä taistelemaan playoffs-paikastaan tosissaan, joten espoolaisilla ei taida riittää paukkuja enää pistämään kapuloita huippuvireisen Kerhon rattaisiin.
HPK:lla on runkosarjan jäljiltä paitsi fyysisesti, myös henkisesti paremmassa vireessä. Kerhon runkosarja meni odotuksiin nähden jopa yläkanttiin, kun taas Blues tavoitteli hiukan seitsemättä sijaa enemmän. HPK:n pelaajien mieli on korkealla ja nälkä kova, Bluesilla päät ovat ehkä hiukan painuneet.

Tammikuun jälkeen eri suuntiin
Blues oli tammikuun loppuun saakka vaikea vastustaja HPK:lle SM-liigassa. Blues voitti Kerhon kahdesti maalin erolla ja hävisi puolestaan kerran vain maalilla. Sen jälkeen Kerho on kuitenkin virittäytynyt huipputasolle ja HPK:n ja Bluesin viimeinen runkosarjakohtaaminen kertoi karua kieltä. Kerho voitti Espoossa 7-2 ja etenkin kolmannessa erässä Bluesia vietiin kuin vierasta eläintä.

HPK:n hyökkäys jyrää Bluesin
HPK:n vahvuus ottelusarjassa Bluesiakin vahvuus on nimenomaan laaja materiaali, etenkin hyökkäyspäässä. HPK:lla on kolme-neljä ratkaisuihin pystyvää ketjua.
Jatkosopimukset solmineet Tomas Vlasak ja loukkaantumisista kärsinyt Roman Simicek pelasivat jälleen hyvän runkosarjan ja ”pyörremyrskyketju” Timo Pärssinen - Niko Kapanen - Jukka Hentunen pelasi itsensä koko kansan puheenaiheeksi ennakkoluulottomilla maajoukkue-esityksillään.
Espoon materiaali on hyökkäyksessä paljon HPK:ta kapeampi. Teho taas tahtoo turhan usein jäädä Otakar Janeckyn, Dale McTavishin ja Markus Kristofferssonin ulkomaalaisketjun varaan.
Puolustus joukkueilla on melko tasainen. Pari pakiston johtotähteä erottuu molemmilla joukkueilla: HPK:lla Oscar Ackeström sekä Jonas Junkka ja Bluesilla Peter Ahola sekä Jiri Vykoukal.
Maalivahtiosastolla molemmilla on asettaa veräjän suulle hyvät maalivahdit. HPK:lla on kuitenkin lievä etu puolellaan, sillä Kimmo Kapanen on tällä hetkellä uransa aallonharjalla, kun taas Bluesin Ari-Pekka Siekkisellä parhaat pelit ovat takana ja Mika Oksalla vasta edessä.
Kerhon takana on kaiken kukkuraksi vielä Rinkelinmäen kotiyleisön vankka tuki. Rinkelinmäen huutomyrskyssä kokemattomalta vierasjoukkueen pelaajalta voi valahtaa löysät pelihousuihin.

Ailahtelevaisuus Bluesin ongelmana
Peliesitysten ailahtelevaisuus on ollut tälläkin kaudella molempien joukkueiden ongelmana. HPK:lla probleemat ovat jo takanapäin, mutta Blues ei ole päässyt laidasta laitaan heittelevistä peliesityksistä vieläkään eroon. Espoolaisille oli runkosarjan loppuun asti yleistä, että hyvän ottelun jälkeen tulee yksi tai kaksi huonoa peliä. Pudotuspeleissä ailahtelevaisuuteen ei ole juurikaan varaa, etenkään HPK:n kaltaista huippujoukkuetta vastaan.
Ottelut runkosarjassa: 5.10.1999 HPK-Blues 2-3, 6.11.1999 Blues-HPK 3-2, 29.1.2000 HPK-Blues 2-1, 9.3.2000 Blues-HPK 2-7.
Haarniska-Netin arvio: HPK punnertaa välieriin suoraan otteluvoitoin 3-0. Blues pistää HPK:n tiukoille kotikentällään Espoossa (saattaa jopa voittaa), mutta muuten espoolaiset eivät pysty jarruttamaan Kerhon menoa.

Lukko pistää Jokerit selkä seinää vasten
Viimeiseen asti runkosarjan neljännestä sijasta ja puolivälierien kotiedusta vastakkain taistelleet Lukko ja Jokerit kohtaavat toisensa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen selvästi tasaisimmassa otteluparissa.
   Kauden suurin yllättäjä Lukko pistää suurimman pettymyksen Jokerit selkä seinää vasten. Narripaitojen vierailu playoffseissa herättää varmasti koko Rauman ja Lukolla on kotietu puolellaan. Äijänsuon jäähalliin saataneenkin pudotuspeleissä kunnon huutomyrsky.
   Pudotuspeleissä maalivahtipeli nousee arvoon arvaamattomaan. Molemmilla joukkueilla veskariosasto on kunnossa: Lukon kokenut Tom Draper on varma kuin mikä ja Jokereiden maalissa entinen HPK-veskari Pasi Nurminen on noussut vauhdilla maamme kärkivahtien joukkoon.
   Kamppailu Lukon ja Jokereiden välille on luvassa todella jännittävä ja tasainen taistelu, josta kehkeytyy puolivälierien ehdoton trilleri.
Ottelut runkosarjassa: 2.10.1999 Lukko-Jokerit 3-0, 1.11.1999 Jokerit-Lukko 2-1, to 27.1.2000 Lukko-Jokerit 2-1 ja., ti 14.3. Jokerit-Lukko 3-3
Haarniska-Netin arvio: Todella tiukka ja tasainen kamppailu, joka huipentuu viidenteen otteluun. Lukko vie lopulta semifinaalipaikan voitoin 3-2.
 
”Kissapedot” ärjyvät turhaa
Tappara ja HIFK ovat vaihtaneet paikkojaan sitten viime vuoden. Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Tappara on nyt runkosarjan kolmas ja mitaliehdokas. HIFK on puolestaan keikahtanut kärkikaksikosta sarjan puoliväliin.
    HIFK:lla on riveissään pistehai Jan Caloun, mutta muuten ”kissapedot” ovat varsin kynnettömiä. Etenkin Tim Thomasin kaltaisen huippumaalivahdin näkyminen puuttuu. Nykyisen ykkösmaalivahdin Parris Duffusin esitykset ailahtelevat liikaa.
   Tappara on sen sijaan saanut rivinsä kuntoon. Peli luistaa ja hymy on herkässä. Joukkueen konkarit ovat löytäneet pelissään uuden vaihteen ja luistin kulkee entiseen malliin. Joukkueen nuoret ovat pelanneet ennakkoluulottomasti ja vakiinnuttaneet paikkansa vakiokokoonpanossa.
   Tapparan tavoitteet ovat paljon puolivälieriä pidemmällä. Vaikka HIFK on nimellisesti kova joukkue, ei joukkueen tämän hetken kunto riitä kirvesrintojen lyömiseen.
Ottelut runkosarjassa: 3.10.1999 Tappara-HIFK 6-2, 6.11. HIFK-Tappara 2-7, 29.1.2000 Tappara-HIFK 2-1 , 9.3.2000 HIFK-Tappara 2-5
Haarniska-Netin arvio: Tappara välieriin voitoin 3-1. HIFK voittaa yhden ottelun, mutta ei enempää. Tappara voi alkaa keskittyä rauhassa välieriin.
 
Ilveksen asema ei ole kadehdittava
Ilves taisteli itsensä runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin, mutta siihen tamperelaisten ilonaiheet loppuvatkin. Tupsukorvat joutuvat nimittäin ylivoimaisesti runkosarjan voittaneen Turun Palloseuran kynittäväksi.
   TPS teki runkosarjassa Ilveksestä pahaa jälkeä, kruununa murhaavasti 11-0 päättynyt ottelu Turussa. Kaiken järjen mukaan sama tahti jatkuu myös pudotuspeleissä, eikä se ole tamperelaisittain mukavaa katsottavaa.
   Ilves ei ole pariin vuoteen ollut yhtä voimaton kuin nyt. Jostain syystä SaiPasta tupsukorvien peräsimeen tullut valmentaja Heikki Mälkiä ei ole saanut Ilveksestä kaikkea irti, eikä tuskin saa playoffseissakaan.
   TPS-Ilves –peliparin otteluilmoituksiin voisi saman tien lätkäistä tv-ohjelmista tutun ”K”-merkin perään. Luvassa on sellaista (pelillistä) teurastusta, että sitä ei ole hyvä näyttää alaikäisille.
Ottelut runkosarjassa: 28.9.1999 TPS-Ilves 8-1, 6.11.1999 Ilves-TPS 4-6, 25.11.1999 TPS-Ilves 11-0, 6.1.2000  Ilves-TPS 1-5 , 29.1.2000 TPS-Ilves 7-1, 9.3.2000 Ilves-TPS 0-4
Haarniska-Netin arvio: TPS:n materiaaliylivoima on Ilvekselle liikaa. Tepsi jyrää välieriin puhtaasti voitoin 3-0.