Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja      

Haarniska-Netin
Kolumni

Marraskuu 2001
Lokakuista säpinää kaukalossa ja katsomossa

Jääkiekon SM-liigassa lokakuu on HPK:lta jo takanapäin. On aika katsella mennyttä kuukautta niin kaukalosta kuin kaukalon ulkopuoleltakin käsin ja vetää lokakuun tapahtumat yhteen nippuun.
Kerho kuuluu tällä kaudella SM-liigan ehdottomaan eliittiin. Vaikka alkuhurmoksen jälkeen taipaleelle on mahtunut heikkojakin hetkiä, HPK roikkuu edelleen tiukasti kärjen vauhdissa. Jo tässä HPK:n pudotuspelipaikka on käytännössä 99-prosenttisen varma.
Kerhon hyvät esitykset ovat herättäneet myös hämeenlinnalaisyleisön. Kärkiotteluissa Rinkelinmäen hallin lehtereille on saapunut reilusti yli neljä tuhatta katsojaa, ja muissakin mittelöissä väkeä on ollut mukavasti. Suuntaus on oikea; menestyvä liigajoukkue tarjoaa yleisölle heidän kaipaamaansa huippuviihdettä. Kerhon kotiotteluissa tunnelmallisella Rinkelinmäellä aika ei varmastikaan käy pitkäksi niin paljon säpinää kentällä riittää.

Sairastuvalla liikennettä
Loukkaantumiset ovat myös tulleet Kerhon riesaksi. Toinen maalivahti Joni Puurula on nilkan niveltulehduksen takia sivussa jouluun saakka, ja se pakotti HPK:n kauden ensimmäiseen pelaajahankintaan; Mika Pietilä tuli Ilveksestä Hämeenlinnaan Zdenek Smidin avuksi maalivahtiosastolle.
Kokenut kehäkettu Jarkko Savijoki oli kylkivamman vuoksi sivussa pelikentiltä muutaman viikon, ja nyt loukkaantumisepidemia on iskenyt Kerhon ykkösvitjaan.
Syksyn komeettaketjuksi SM-liigassa noussut Antti Miettinen Tommi Santala Eero Somervuori on tällä hetkellä kovin repaleinen; Santala huilaa ainakin pari viikkoa vastustajan luistimen viillettyä avohaavan sentterin pohkeeseen. Onni onnettomuudessa oli se, ettei Tommin akillesjänne katkennut. Se olisi tietänyt kauden loppumista jo tässä vaiheessa.
Miettinen puolestaan joutuu sairastuvalle vielä epämääräiseksi ajaksi loukattuaan leukansa. Ilman loukkaantumisia koko tehovitja esiintyisi yhdessä maajoukkuepaidassa Tukholman turnauksessa, mutta nyt Somervuori pystyy kolmikosta ainoana varmuudella pukemaan leijonapaidan päälleen; todennäköisesti kuitenkin myös Miettinen saa vammansa kuntoon Tukholman turnaukseen mennessä ja pääsee leijoniin.

Haarniska-Netin viimeinen kolumni
Tämä artikkeli jää Haarniska-Netin viimeiseksi jääkiekkokolumniksi. Sivuston päivitys loppuu heti, kun FC Hämeenlinna saa jalkapallokautensa onnellisesti päätökseen todennäköisesti jo ensi lauantaina 3.11.
Toivottavasti Haarniska-Netin kolumnit ovat antaneet lukijoilleen uusia näkökulmia jääkiekon katsomiseen ja tarjonneet virikkeitä aina antoisiin lätkäkeskusteluihin fanien kesken.
Haarniska-Net kiittää yhteisestä ajastamme!


Haarniska-Netin toimitus
iipee@hotmail.com