Make your own free website on Tripod.com
Kerrankin näin päin

Pelaajaliikenne Euroopan sarjojen ja NHL:n välillä on yleensä ollut kovin yksipuolista. Pohjois-Amerikan taalaliiga on imenyt vanhalta mantereelta tähtipelaajat, eivätkä eurooppalaisseurat ole saaneet NHL:stä kuin pari farmipelaajaa testattavaksi silloin tällöin.
Myös HPK on joutunut tänä keväänä NHL:n "kiusaamaksi", kun tähtihyökkääjä Tomas Vlasak lähti Los Angeles Kingsiin. Myöhemmin HPK on joutunut "vaaravyöhykkeeseen" myös Jonas Junkan ja Roman Simicekin kohdalla, kun heidät varattiin NHL:ään laajennusdraft-tilaisuudessa.
Heinäkuun alussa julkisuuteen tullut tieto Nashvillen Jan Vopatin siirtymisestä Suomeen ja HPK:hon on todella harvinaisuus. NHL:ssä useita vuosia pelanneen kiekkoilijan saaminen Eurooppaan on todella harvinaista nykypäivänä. Huippupuolustajan saaminen taalaliigasta korvaa Kerholle ja faneille myös hiukan Tomas Vlasakin lähtöä NHL:ään.

Ei jäähdyttelemään
Vopat joutui lähtemään Pohjois-Ameriikasta oudon ihoallergian takia, josta hän kärsi Nashvillessä. Euroopassa sairaus ei ole Vopatia vaivannut.
Vopat solmi HPK:hon kahden vuoden sopimuksen, eikä hän ole todellakaan tulossa Hämeenlinnaan jäähdyttelemään. Kahden HPK-kauden jälkeen Vopatin tavoitteena on saada takaisin paikka NHL:ssä, ja sen eteen tshekki on varmasti valmis tekemään kovaa työtä Kerhossa.
HPK:n toimitusjohtaja Heikki Hietanen kuvasi Vopatia HPK:n kaikkien aikojen pelaajahankinnaksi. Sitä nimekäs NHL-pelaaja varmasti onkin, eikä tshekki ole ollut Kerholle myöskään halpa mies. Vopatin hankinta lienee kuitenkin maksettu Tomas Vlasakista saaduilla siirtokorvausrahoilla.
Vlasakilla oli HPK:n kanssa jäljellä kaksi sopimusvuotta, joten Los Angeles lienee maksanut Kerholle kunnon korvauksen tshekkihyökkääjän siirrosta. "Ylimääräisellä" rahalla oli mahdollisuus hankkia kovan luokan vahvistus ja sen HPK:n johto todella tekikin.

Rinkelinmäen tähdeksi?
Vopatilla on kaikki ainekset kohota Rinkelinmäen jäähallin suursuosikiksi. Jo pelkkä puolustajan siirron julkistaminen on saanut HPK-fanien keskuudessa ilonpurkauksia aikaan. NHL-pelaajan saaminen HPK:n riveihin on todella harvinaista herkkua - ja kun miehellä on vielä samantien kaksivuotinen sopimus!
HPK ja muut SM-liigaseurat ovat menettäneet jo aivan tarpeeksi tähtiä NHL-jäille. Kun pelaajaliikenne toimii kerrankin toisinpäin, on aika kiittää HPK:n johtoa ja sanoa: Kerrankin näin päin.