Make your own free website on Tripod.com
Pelaajien siirtorumba alkaa taas

HPK:n ja Ilveksen kolmen pelaajan kauppa (Peltola ja Lavins HPK:hon, Tenkrat Ilvekseen) oli vasta alkusoittoa sille, mitä on luvassa. SM-liigan siirtojen takaraja on 31. tammikuuta kello 24.00 ja mitä lähemmäksi tuo aika tulee, sitä kiivaammaksi käyvät pelaajamarkkinat. Pelaajia myydään ja hankitaan aivan siirtorajan viime hetkille saakka.

Etenkin häntäpään seurat yrittävät hakea terävyyttä peliinsä uusilla pelaajahankinnoilla. Toisaalta alkukaudella epäonnistuneille pelaajille etsitään uutta seuraa ja heitä tarjotaan toisille joukkueille mm. uusien kasvojen vastineeksi.
Useimmiten liigaseurat vaihtelevat pelaajia keskenään tai hankkivat lahjakkaita kiekkoilijoita ykkösdivisioonasta. Vain harvoin uusia kasvoja hankitaan ulkomailta. Syynä on se, että tammikuussa tarpeeksi tasokkaita pelaajia ei enää ole juuri tarjolla.

Tammikuun pelaajakaupoissa liikutellaan usein vähälle peliajalle jääneitä kolmos-nelosketjujen pelaajia. Supertähtien seuranvaihtoja tammikuussa nähdään Suomessa todella harvoin.
Siirtoajan viime hetkien kaupoissa on joka vuosi ollut osallisena lähes jokainen liigaseura. Tammikuussa yritetään etsiä joukkueeseen vielä viimeiset palaset kevään ratkaisupelejä silmälläpitäen.

HPK:ssakin voi tulla muutoksia
HPK:n liigaryhmässäkin voi tapahtua vielä pieniä muutoksia, mutta suuria "korjauksia" Kerho ei enää kokoonpanoon tarvitse. Mahdollisia siirtoja voivat olla mm. juuri vähemmälle peliajalle jääneiden pelaajien lähtemiset, mutta toisaalta Kerhossa ei tällä hetkellä tällaisia pelaajia juurikaan tuntuisi olevan.

Tammikuu on kevään, kesän ja alkusyksyn lisäksi siirtohuhujen kulta-aikaa. Kiekkopiireissä levitellään mitä hurjimpia juoruja pelaajien siirtymisestä seuraan tai toiseen.
Internetistä löytyy useita suomalaisia huhusivuja. HPK-fanisivujen linkkisivulta löytyy osoitteita niin SM-liigan kuin ykkösdivisioonankin huhusivuille.

HPK-fanisivujen aiemmat kolumnit