Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja      

Haarniska-Netin
Kolumni

Kesäkuu 2001
Suuri NHL jälleen pienen HPK:n kiusana

Suuri ja mahtava ”kolmen kirjaimen ihmemaa” NHL kaukana valtameren takana on jälleen tekemässä Pohjolan pienen ja pippurisen HPK:n joukkueen rakentamisesta yhtä helvettiä. Viime kesänä NHL-seurat ryöväsivät vielä heinäkuussa HPK:sta lähes kaikki avainpelaajat; kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät, ettei siinä vaiheessa kevättä saada enää millään menetetyille pelaajille hankittua korvaajia. HPK:n pasmat sekottuivat myöhäisistä NHL-siirroista johtuen ja kahden edelliskauden SM-mitalisti jäi pudotuspelien ulkopuolelle.
Pohjois-Amerikka tarjosi Kerholle vielä toisenkin pettymyksen: kun HPK (lue: ylipäätään suomalainen lätkäjoukkue) sai hankittua NHL:sta pelaajan Suomeen, tshekkipuolustaja Jan Vopatin, Pohjois-Amerikassa Vopatille tarttunut  ihosairaus vei Vopatilta pelimahdollisuudet ja HPK:lta huippupuolustajan. Vopat ei pystynyt ihottuman takia pelaamaan HPK:ssa otteluakaan, vaikka hänellä oli sopimus Kerhoon.

Nyt NHL on toistamiseen riivaamassa Kerhoa: tshekkiläiset maailmanmestarit Tomas Vlasak ja Radek Martinek ovat molemmat todella lähellä sopimusta taalaliigaan. Jos ja kun Vlasak menee Nashvilleen ja Martinek NY Islandersiin, HPK:lla on jälleen kerran edessään todella kova urakka miesten jättämän aukon paikkaamiseksi, vaikkakin aikaa korvaajien etsimiseksi on nyt hiukan enemmän aikaa kuin viime kesänä. Maailmantason hyökkääjiä ja puolustajia ei löydy joka (maalin)kulmalta, etenkään kun HPK ei pysty kilpailemaan pelaajista rahalla.

Ei huonoa, ellei jotain hyvääkin. NHL:ssa saatetaan nähdä ensi kaudella ensimmäinen HPK-kasvatti. Koko pelaajauransa juniorivuosista lähtien yhtä kautta lukuunottamatta (kulunut sesonki TPS:ssa) pelannut Niko Kapanen on siirtymässä hänet varanneen Dallas Starsin joukkueeseen. Jos ja kun ”Lalli” tekee sopimuksen Texasin jääkiekkoylpeyden kanssa, hänestä tulee ensimmäinen Kerhon kasvatti taalaliigassa.
Jos Kapanen Pohjois-Amerikkaan lähtee, taitavalle ja pienikokoiselle Nikolle vakiopaikan aukeaminen nimekkäässä Starsissa ei tule kuitenkaan olemaan helppoa ja farmiliiga saattaa tulla ”Lallille” valitettavan tutuksi. Se olisi sääli, sillä Suomen lahjakkaimpiin keskushyökkääjiin kuuluvan Nikon paikka on ehdottomasti muualla kuin fyysisessä ja ”huonotasoisessa” farmiliigassa Pohjois-Amerikassa.
Myös Kerhossa maineeseen nousseen H-P-K –ketjun (myös "teletappiketjuna" tunnettu Hentunen-Pärssinen-Kapanen) muut pelaajat eli Jukka Hentunen ja Timo Pärssinen saattavat siirtyä ensi kaudeksi taalajäille. Pärssinen on ainoa kolmikosta, joka pelasi vielä kuluneen kauden HPK:ssa. ”Pärällä” on ensi kaudeksi sopimus Turun Palloseuraan, mutta lähtee varmasti NHL:aan, jos saa vain mahdollisuuden. Silloin Pärssinen siirtyisi suoraan HPK:sta NHL:aan, hieno sulka Kerhon hattuun olisi sekin.

Muut kolumnit:
Kesäkuu 2001, pikkukolumni: Money talks, Vlasak walks
Toukokuu 2001: Pieni on kaunista - kiekossakin

 
Haarniska-Netin toimitus
iipee85@hotmail.com