Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja      

Hämeenlinnan
Turnauksen jälkipyykki

JälkipyykkiOttelut  | Tilastot  | Kokoonpanot  | Turnaus 2000

HPK otti omansa kotiturnauksessaan

HPK nousi järjestämänsä Hämeenlinnan turnauksen ehdottomaksi ykkösjoukkueeksi. Kerho voitti kaikki kolme turnauspeliään ja lisäksi jokaisen ottelun jälkeen järjestetyt rangaistuslaukauskilpailut. HPK korjasi näin ollen täyden mahdollisen potin (yhdeksän pistettä) ja sitä kautta luonnollisesti ylivoimaisen turnausvoiton. Kerho voitti viidennen kerran järjestetyn kotiturnauksensa nyt toisena vuonna peräkkäin.

Kerho oli kolmessa pelissään lähes murhaavan tehokas; maaliero 14-5 kertoo kaiken olennaisen. Ainoastaan päätösottelu HIFK:ta vastaan (4-3) meinasi tuottaa hämeenlinnalaisille harmaita hiuksia, mutta tiukassakin paikassa "ritarit" hoitivat hommansa.

Turnauksen selvä kakkonen oli Helsingin IFK viidellä pisteellä (kaksi otteluvoittoa ja yksi rankkarikisavoitto). Pelicans nousi päätöspäivän Davos-voitollaan turnauksen kolmanneksi kahden  pisteen saaliilla (yksi otteluvoitto). HC Davos hävisi kaikki turnauspelinsä, mutta sai kaksi lohdutuspistettä voitettuaan HIFK:n ja Pelicansin rangaistuslaukauskilpailussa.
Turnauksen loppujärjestys oli siis täsmälleen Haarniska-Netin ennakkoveikkauksen mukainen!

Mahtavaan vireeseen yltynyt HPK oli periaatteessa odotettu turnausykkönen ja HIFK vähintään yhtä odotettu kakkonen.

Turnauksen suurin pettymys oli Pelicans: joukkueen sijoitus (kolmas) oli ennakkokaavailujen mukainen, mutta käytännössä lahtelaisten peli on vielä kaukana SM-liigatasosta. "Pussileaut" tekivät kolmessa turnauspelissään vain neljä maalia - niistäkin kolme Davosin verkkoon - ja tiukka puolustuspelikin oli tipotiessään HPK:n latoessa neljä ja HIFK:n viisi osumaa Pelicansin pömpeliin.
Sunnuntain ottelussa Pelicans puristi väkisin ensimmäisen erän maaleilla Davosin kumoon, mutta se ei lahtelaisten arvosanaa juuri nosta. Pelicansille on vielä paljon tekemistä ennen 13.9. alkavaa SM-liigakautta.

Davosin kannustusryhmä toi tuulahduksen keskieurooppalaista fanikulttuuria RinkelinmäelleHC Davos jäi turnauksen viimeiseksi maalisuhteen painuessa pakkasen puolelle kahdeksan maalin verran. Davos toi kuitenkin Rinkelinmäelle iloisen tuulahduksen keskieurooppalaisesta kiekkokulttuurista, vaikka kentällä menestys jäikin vaatimattomaksi. Erityisesti ihastusta Hämeenlinnassa herätti Sveitsistä saapunut joukkueen rumpuryhmä, joka piti mölyä ja kannusti omiaan tappioista huolimatta. Davosin kannattajat osoittivat omalla esimerkillään, että "viidakkorummun" kertomukset mahtavasta keskieurooppalaisesta fanikulttuurista eivät ole pötypuhetta.

Turnauksen henkilökohtaisissa tilastoissa kärkisijat menivät pääosin hämeenlinnalaisille ja helsinkiläisille.
Pistepörssin voiton korjasi HPK:n puolustaja Sebastian Sulku (2+3). Pistepörssin kakkossijalle kiri turnauksen paras maalintekijä, jokaisessa turnauspelissä onnistunut HIFK:n tuore slovakkivahvistus Andrej Podkonicky (3+1). Kolmossijan jakoivat 2+2 tehoilla HIFK:n Kimmo Kuhta ja Mika Kortelainen sekä HPK:n Tomas Kucharcik. 
Maalivahtitilastossa paras oli HIFK:n Sakari Lindfors, joka pelasi yhdessä ottelussa ja sai torjuntaprosentikseen 95,8. Kerhon maalivahdit miehittivät kuitenkin kakkos -ja kolmossijat: loistavan harjoitusottelukauden pelannut Zdenek Smid (94,9%) oli ainoa turnauksessa nollapelin torjunut veskari. Toinen HPK-vahti Joni Puurula sai näyttömahdollisuutensa lauantain Davos-ottelussa ja torjui hyvin, siitä kielii myös torjuntaprosentti 92 ja maalivahtitilaston kolmossija.

Jäähytilasto oli ainoa, jossa turnauksen jumbo HC Davos pääsi esille: Beat Equilino (35 min) oli turnausviikonlopun "jäähykuningas" ja myös Andrea Häller (10 min) pääsi kolmen eniten jäähyjä istuneen listalle. Sveitsiläisten väliin kiilasi 33 rangaistusminuuttia kerännyt HIFK:n Pasi Nielikäinen.

Historian viides Hämeenlinnan turnaus on siis onnellisesti ohi ja asiat alkavat olla pikku hiljaa paketissa. On aika lyödä nuijalla pöytään; Haarniska-Netin turnaussivusto vaikenee!