Make your own free website on Tripod.com
Haarniska-Netin HPK-uutiset  HPK:n joukkue  Rinkelinmäen jäähalli 
HPK:n otteluohjelma  Haarniska-Netin kolumnit  Ritaripörssi-kisa
FC Hämeenlinna-jalkapallosivut  Linkit  Vieraskirja      

Haarniska-Netin
Jalkapallokolumni

Kesäkuu 2001
FC Hämeenlinna välietapissa; parantamisen varaa on

Liiganousua tavoitteleva FC Hämeenlinna on pelannut jalkapallon Ykkösen pohjoislohkossa tavoitteiden suuntaiseksi; 11 pelikierroksen jälkeen joukkueen sarjasijoitus on kolmas. Kaksi parasta jengiä pääsee nousukarsintoihin pelaamaan Veikkausliigapaikasta.

Kauden ensimmäiset 11 ottelua Ykkösen pohjoislohkossa ovat jo erottaneet jyvät akanoista. Sarjan kärkikolmikko (FF Jaro, TP-Seinäjoki, FC Hämeenlinna) on neljän pisteen sisällä, mutta sen jälkeen ero seuraavaan joukkueeseen (Tervareihin) on jo viisi pinnaa. Keskikastissa on tasaista, mutta sarjan hännillä yksi porukka on jo tippumassa muiden kyydistä; MuSa on kerännyt vasta neljä vaivaista pistettä ja on armotta jäämässä muusta porukasta jälkeen.

FC Hämeenlinnan alku on siis ollut voittopuolinen: 11 pelistä tilillä on seitsemän voittoa, kaksi tasuria ja kaksi tappiota. Ainoat häviöt ovat tulleet edellä oleville joukkueille Jarolle ja Seinäjoelle - kotikentällä. Maalittomat tasurit FC Hämeenlinna on potkinut Kraftia ja Tervareita vastaan vieraissa.
Maaleja FC Hämeenlinna on 11 ottelussa tehnyt 20, eli keskimäärin 1,8 peliä kohti. Se on toiseksi eniten pohjoislohkossa, vain kärkijoukkue Jaro on heiluttanut maaliverkkoja enemmän (24 maalia / 2,1 per ottelu). Sarjakakkonen TP-Seinäjoki on tehnyt 19 osumaa.
Omaan verkkoon FC Hämeenlinna on päästänyt kuusi palloa. Se ei ole paljon, mutta hämeenlinnalaisten edellä sarjataulukossa olevat Jaro ja Seinäjoki ovat tilkinneet omat maalinsa vielä kantahämäläisiäkin tiukemmin: Jaro on päästänyt neljä maalia ja Seinäjoki vain kolme.

TP-Seinäjoki on ollut pohjoislohkon suurin yllättäjä alkukaudella. Keskikastiin ennakkoarvioissa kaavailtu ryhmä on 11 pelin jälkeen sarjakakkosena. Seinäjokelaiset eivät ole hävinneet vielä yhtään peliään, kuudesti TP on voittanut ja viidesti pelannut tasan. FC Hämeenlinnaa vastaan Seinäjoki voitti 0-1 vieraskentällä.
TP on pelannut alkukauden yli kykyjensä, ja voi hyvin olla, että joukkueen vauhti laantuu kauden edetessä. Jos Seinäjoki pysyy kauden loppuun saakka kärkikaksikossa ja jättää esimerkiksi FC Hämeenlinnan ulos karsintapeleistä, sitä voidaan pitää futiskauden suurena yllätyksenä.

FC Hämeenlinnan paras maalintekijä alkukesän otteluissa on ollut Pekka Kunnola. Hän on ehtinyt maalintekoon viidesti. Vain Pallo-Iirojen Timo Peltola on tehnyt enemmän maaleja, Peltolalla on kasassa kuusi osumaa.
Kolmen maalin miehiä on FC Hämeenlinnassa kolme: Tampere Unitedin lainahyökkääjä Pasi Heinänen sekä keskikentän työmyyrät Lasse Peltonen ja Hans Wikberg.

FC Hämeenlinnan otteet ovat siis alkukaudella olleet ihan mukavia, vaikka joukkue on sarjasijoituksen suhteen hiukan tavoitteesta jäänytkin. Yleisö ei ole kuitenkaan löytänyt FC Hämeenlinnan kotiotteluihin Kaurialan jalkapallostadionille odotetulla tavalla; joukkueen peleissä on alkukaudella ollut keskimäärin vain 480 katsojaa. Esimerkiksi Pietarsaaressa Jaron kotipelien yleisökeskiarvo on ollut 736, joten Hämeenlinnassa on jalkapallokatsomoissa ollut hiukan yleisövajausta.
Toivottavasti säiden lämpeneminen houkuttelee Kaurialaan yhä enemmän katsojia seuraamaan FC Hämeenlinnan otteluita. Ainakaan pelin tasosta sen ei pitäisi olla kiinni: FC Hämeenlinna on vasta pääsemässä vauhtiin ja jäljellä olevissa 16 runkosarjapelissä luvassa on varmasti vauhdikasta hämeenlinnalaista taitofutista.

Haarniska-Net seuraa alkukauden tapaan FC Hämeenlinnan pelejä läpi kesän ja tuoreimmat tulokset ja tilastot löytyvät sivuiltamme.

Pohjoislohkon sarjatilanne
Pohjoislohkon maalipörssi
Etelälohkon sarjatilanne
Etelälohkon maalipörssi

 
Haarniska-Netin toimitus
iipee85@hotmail.com