Make your own free website on Tripod.com
 Kova urakka syyskauden päätteeksi

SM-liigan pomot ovat järjestäneet Hämeenlinnan Pallokerholle vaikean viikon syyskauden päätteeksi. Hankala ja samalla erikoinen urakka sisältää kahden päivän sisään kaksi ottelua hallitsevaa Suomen mestaria, sarjakärki Turun Palloseuraa vastaan. Torstaina pelataan Turussa ja lauantaina Hämeenlinnassa.

TPS-HPK 
To 9.12.1999 klo 18.30 Turku
Kotikentällään Turku-hallissa TPS on aina vaarallinen. Vaativa turkulaisyleisö ei päästä suosikkejaan helpolla, ja toisaalta TPS:llä riittää materiaalia viedä parhaana päivänä mitä tahansa joukkuetta mennen tullen kotihallissaan. HPK on pelannut aina hyvin TPS:ää vastaan - sekä koti -että vieraskentällä - mutta kaikesta huolimatta Tepsi on torstain ottelun suosikki.
TPS:n ykkösketju Tomi Kallio-Esa Keskinen-Kai Nurminen saa minkä tahansa valmentajan polvet tutisemaan. Vitja lieneekin tällä hetkellä SM-liigan vaarallisin. Ex-kerholainen Nurminen on upottanut maaleja entisaikojen malliin, ja HPK:n puolustuksella onkin edessään hikinen ilta hänen pysäyttämisekseen. Kokenut Keskinen jakelee tarvittaessa namupasseja myös nuorelle Kalliolle, joka nähdään varmasti lähivuosina NHL-jäillä. Kallio on noussut maajoukkueeseen ja osaa paikan saadessaan pistää kiekon maaliin. TPS:n ykkösketjua on pidettävä tarkasti silmällä.
HPK:n "tshekkiketjun" ja "nuorisoketjun" odotetaan pääasiallisesti pistävän kampoihin Kallio-Keskinen-Nurminen -yhdistelmälle.
Ottelussa kohtaavat myös kaksi huippumaalivahtia. TPS:n ykkösvahdiksi on noussut yllättäen nuori Antero Niittymäki, ja HPK:n maalilla Kimmo Kapanen on löytänyt alkukauden haparoinnin jälkeen tutun torjuntavireen. Maalivahtipeli nousee hyökkäyksen ohella varmasti tärkeäksi Turun ottelussa.
Pelistä on kaiken järjen mukaan tulossa tasainen. Marginaalit ovat todella pieniä molempiin suuntiin. HPK on aina ollut paha vastustaja TPS:lle, niin myös tällä kaudella. Tasapeli on täysin mahdollinen lopputulos. Todennäköisin on TPS:n niukka parin maalin voitto. HPK tarvitsee voittaakseen puolustuksen ja maalivahdin onnistumista. Hyökkäys tehnee joka tapauksessa tarvittavat maalit, jos peräpää kestää. 
Aiemmat ottelut: Tällä kaudella: TPS-HPK 6-6, HPK-TPS 4-0, viime kaudella: HPK-TPS2-1, TPS-HPK 2-4, HPK-TPS 3-4, TPS-HPK 2-2, HPK-TPS 1-3, TPS-HPK 2-1
 

HPK-TPS  
La 11.12.1999 klo 16.00 Hämeenlinna
Joukkueet kohtaavat uudelleen jo kaksi päivää Turun ottelun jälkeen Hämeenlinnassa. Ottelu on Hämeenliunnan Pallokerhon 70-vuotisjuhlaottelu, joten HPK:n motivaatio on varmasti huipussaan. Jos Rinkelinmäen jäähalli saadaan täyteen ja sen tunnetusti äänekäs kotiyleisö huippuunsa, TPS:llä on Hämeenlinnassa todella tukalat oltavat. HPK on yleensä kotikentällä todella vaikea pala. Se tulee täysillä alusta asti ja pakottaa vierasjoukkueen puolustusasemiin. Lähes poikkeuksetta avausmaalin tekee Rinkelinmäellä kotijoukkue.
Lauantaina kaava noudattelee varmasti pitkälti edellämainittua. Etenkin avauserässä HPK tulee kovaa, mutta kaksi viimeistä erää ratkaisevat. Pystyykö TPS käyttämään hyväkseen Kerhon kovan painostuksen jälkeisen ajan? Jos ei, Kerho on todella lähellä voittoa. Ottelusta on varmasti tulossa tiukka, jännittävä ja hikinen. Mitään ei anneta ilmaiseksi. Edellisen Rinkelinmäen-kohtaamisen kaltaista eroa (4-0) tuskin tullaan näkemään. Pelistä on luvassa tasainen ja vähämaalinen, jossa erikoistilanteet voivat nousta arvoon arvaamattomaan. HPK on ollut ylivoimalla todella hyvä, joten sillä on selvä etu, jos lähdetään jäähyilylinjalle.
Kerho on lauantai-illan suosikki, ja uskomme että se hoitaa homman kotiin 70-vuotissynttäreittensä kunniaksi. Voiton lisäksi myös tasapeli on mahdollinen lopputulos, vieläpä melko todennäköinen sellainen.
Jos HPK:n 70-vuottissynttärit kiinnostavat sinua enemmänkin, lue ihmeessä HPK-fanisivujen kolumni aiheesta.
Aiemmat ottelut: Tällä kaudella: TPS-HPK 6-6, HPK-TPS 4-0, viime kaudella: HPK-TPS 2-1, TPS-HPK 2-4, HPK-TPS 3-4, TPS-HPK 2-2, HPK-TPS 1-3, TPS-HPK 2-1