Make your own free website on Tripod.com
HPK:lla edessä vaikea viikko

Ilves-HPK 
To 2.12.1999 klo 18.30 Tampere
HPK:lla on edessään vaikea ottelu, kun se luistelee Hakametsän jäähallin kaukaloon viime aikoina ailahtelevasti pelannutta Ilvestä vastaan. "Tupsukorvien" ryhmä vilisee kovan tason pelimiehiä, vaikka joukkueen alkukauden otteet kentällä eivät ehkä olekaan vastanneet aivan odotuksia. Maajoukkueessa Karjala-turnauksessa pelannut tehokaksikko Tommi Miettinen ja Juha Hautamaa on alati vaarallinen, ja HPK:n puolustus saakin olla varuillaan duon ollessa kentällä.
Torstaina nöyryyttävän 0-11 -tappion Turussa kärsineellä Ilveksellä on Kerhoa vastaan näytön paikka. Viikonloppuna se nappasi jo pisteen Ässiltä kotikentällä, mutta HPK:ta vastaan joukkueen olisi osoitettava faneille, että "tupsukorvat" pystyvät myös voittamaan. Tehtävä ei kuitenkaan ole niitä helpoimpia, sillä Kerho on esittänyt viime aikoina hyvää peliä.
Edellisellä Tampereen-vierailullaan HPK sai Ilvekseltä pahan kerran selkäänsä, mutta nyt sama tuskin toistuu. Todennäköisempää on, että numerot kääntyvät tällä kertaa toisinpäin, mutta eipä mennä asioiden edelle. Parhaimmilaan Ilves kuuluu liigan ehdottomaan kärkeen, mutta huonoimmillaan joukkue vajoaa sarjan tyvipään tasolle.
HPK:n vahvuus Ilves-ottelussa saattaa olla ratkaisijoiden rintaman leveys. "Tupsukorvillakin" toki maalintekijöitä riittää, mutta harvalla liigajoukkueella on esitellä Kerhon kaltaista hyökkäysarsenaalia: tshekit Vlasak, Simicek, Tenkrat ja  "nuorisketju" Pärssinen, Kapanen, Hentunen kuuluvat kaikki SM-liigan hyökkääjäeliittiin ja heidän lisäkseen mm. Tommi Santala ja Jarkko Savijoki pystyvät ratkaisuihin, puolustuspään Oscar Ackeströmistä ja Jonas Junkasta puhumattakaan. Ilvekselle ei siis riitä vain yhden ketjun pitäminen, "tupsukorvien" täytyy olla valppaana jokaisen Kerhon kentällisen luistellessa jäällä.
Ilveksen mahdollisuudet lepäävät HPK:n epävarmassa puolustuspelissä. Välillä Kerhon peräpää on kuin betonia, mutta välillä pakistossa tapahtuu maakuntatason mokia. Virheistä Ilves voikin iskeä, jos niitä "ritarit" erehtyvät Hakametsän hallissa tekemään.
Uskomme, että HPK kääntää kuitenkin ottelun lopulta itselleen 2-3 maalin erolla, pitkälti laajemman ratkaisijarintamansa vuoksi. Myös maalivahtipeli voi nousta tärkeään rooliin. HPK:n Kimmo Kapamen ja Ilveksen Pasi Kuivalainen pelaavat molemmat parhaimmillaan maajoukkuetason peliä, ja torstai-illan ottelusta voikin muodostua maalivahtien juhla.
Aiemmat ottelut: Tällä kaudella: Ilves-HPK 9-3, HPK-Ilves 4-1, viime kaudella: Ilves-HPK 4-3, HPK-Ilves 2-5, Ilves-HPK 1-7, HPK-Ilves 4-5, Ilves-HPK 2-4, HPK-Ilves 8-2, playoffs/puolivälierät: HPK-Ilves 3-0, Ilves-HPK 4-5 ja., HPK-Ilves 1-2, Ilves-HPK 4-5 ja., harjoitusottelut 1999: HPK-Ilves 4-6, Ilves-HPK 1-4

 HPK-Lukko 
La 4.12.1999 klo 16.00 Hämeenlinna
Yhtään Ilves-ottelua helpompaa iltapuhdetta ei ole HPK:lle luvassa myöskään lauantaina, kun Rinkelinmäellä vierailee alkukauden yllätysjoukkue Rauman Lukko. Vasili Tihonovin opeilla joukkue on noussut SM-liigan kärkikolmikkoon, joten lauantain ottelussa HPK on haastaja, Lukko suosikki - ainakin jos sarjataulukkoon katsotaan.
Lukko on paperilla melko nimetön, mutta kentällä ratkaisijoita on löytynyt. Rauman Lukon menestys onkin kurinalaisen joukkuepelaamisen ansiota, ei yksilöiden loistosuorituksen. Toki niitäkin on tarvittu.
Latvian maajoukkueessa pelaava Leonids Tambijevs ja Janne Seva ovat "kettulauman" suurimmat tähdet pohjoisamerikkalaisen maalivahdin, Thomas Draperin ohella. Draper on torjunut hyvän alkukauden ja noussut SM-liigan huippumaalivahtien joukkoon.
Myös HPK:lla on hyvä maalivahti, Kimmo Kapanen, ja taitavia kenttäpelaajia. HPK:n peräpää on vuotanut selvästi pahemmin kuin hyvään puolustamiseen pelinsä perustavalla Lukolla, mutta vastaavasti toiseen päähän maaleja on syntynyt Kerhon toimesta sitäkin enemmän. Näin ollen Rinkelinmäellä nähdäänkin lauantaina mielenkiintoinen taisto: kun hyvän joukkueen vastustajaksi asettuu toinen hyvä joukkue, luvassa pitäisi kaiken järjen mukaan olla myös hyvä ottelu.
HPK:n ja Lukon kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet todella tasaisia, joten lauantain kamppailusta on vaikea sanoa mitään. Uskomme kuitenkin - tottakai - HPK:n voittoon, eikä mielipiteemme suinkaan perustu pelkän sydämen sanomisiin. HPK on viime aikoina pelannut todella nousujohteisesti ja tuloksekkaasti, kun taas Lukon peli on ailahdellut ja yskähdellyt.
Aiemmat ottelut: Tällä kaudella: HPK-Lukko 4-3, Lukko-HPK 5-3, viime kaudella: HPK-Lukko 8-0, Lukko-HPK 2-3 ja., HPK-Lukko 2-2, Lukko-HPK 5-2, HPK-Lukko 5-1, Lukko-HPK 3-5