Make your own free website on Tripod.com
Sonera GSM Cup 2000  Etusivu   Tilastot   Joukkue-esittelyt   Jäähalli

NHL verotti "kissapetoja"
Toissa kauden hopeamitalisti ja viime kauden SM-nelonen Helsingin IFK joutui HPK:n tavoin NHL-joukkeuiden kaltoin kohtelemaksi. Viime kaudet SM-liigan pistepörssiä hallinnut tshekkihyökkääjä Jan Caloun siirtyi NHL:ään Columbus Blue Jacketsiin ja hänen vanavedessään Pohjois-Amerikkaan lähti myös puolustaja Jarno Kultanen. Jo aiemmin SM-liigan viime kauden parhaana puolustajana palkittu Toni Lydman lähtii NHL-joukkue Calgaryn riveihin.
   Calounin korvaaminen on ollut HIFK:lle mahdoton tehtävä. JYPistä tullut Jaroslav Bednar täyttää osittain Calounin aukon, mutta paikkaajia täytyy löytyä muualtakin "kissapetojen" ryhmästä. Bednarin lisäksi HIFK:n hyökkäyksen uusia hankintoja on HPK:n pistepörssin kaudella 1997-98 voittanut Jari Kauppila.

Giroux puolustuksen tähdeksi
   Puolustuksen johtohahmoksi HIFK sai NHL-joukkue New York Islandersin organisaatioon viime kaudella kuuluneen Ray Giroux'n. Kanadalainen onkin IFK-puolustuksen ainoa todellinen tähti.
   HIFK:n rinki on todella laaja, mutta nuoria, kokemattomia ja nimettömiä pelaajia on miehistössä myös paljon. Maalivahtiosasto on myös lievä kysymysmerkki. Nuori Ari Ahonen sai avukseen Euroopasta palanneen "iki-hifkiläisen" Sakari Lindforsin, mutta "Saken" pelaajauran parhaat päivät taitavat olla jo takanapäin
   HIFK on totuttu tuntemaan SM-liigassa kovaa fyysistä peliä pelaavana joukkueena. Joukkueen aggressiivista mainetta pitävät tulevallakin kaudella yllä ainakin HPK:ssa yleisön tietoisuuteen noussut Toni Mäkiaho, viime kaudella liigauransa aloittanut Pasi Nielikäinen sekä viime kauden jäähykuningas Hannes Hyvönen.

Tuttu näky Hämeenlinnan turnauksessa
HIFK on ollut ennen tätä vuotta jo kahdesti mukana Hämeenlinnan turnauksessa. Kun turnaus on tähän mennessä järjestetty kolme kertaa, voidaan HIFK:n olevan Rinkelinmäen elokuun turnauksen vakiokävijä.
   HIFK:lle on herunut Hämeenlinnassa osallistumisvuosina myös kunnon menestystä. IFK voitti turnauksen sekä 1997 että 1998, molempina vuosina kun on ollut mukana.
 
HIFK:n kokoonpano
Maalivahdit:
30 Ari Ahonen 
35 Sakari Lindfors
 
Puolustajat:
2 Petri Kokko
3 Marek Zidlicky
4 Veli-Pekka Kautonen
6 Kari Rajala
14 Tuomas Eskelinen
19 Aki Tuominen
32 Martin Stepanek
42 Mikko Kurvinen
61 Patrik Hucko 
     Ray Giroux

Hyökkääjät: 
8 Tony Salmelainen
9 Kimmo Kuhta
13 Aki Uusikartano
22 Mika Kortelainen
24 Toni Sihvonen
25 Pasi Nielikäinen
26 Lasse Pirjetä
33 Markku Hurme
40 Mika Nieminen
41 Erkki Rajamäki 
50 Jari Kauppila
68 Hannes Hyvönen
75 Toni Mäkiaho
91 Jaroslav Bednar