Make your own free website on Tripod.com
Sonera GSM Cup 2000  Etusivu   Tilastot   Joukkue-esittelyt   Jäähalli

Ässät uudisti johtoryhmää ja joukkuetta
Viime kausi meni Porin Ässiltä alle odotusten. Oman negatiivisen leimansa kauteen löivät myös talousrikosepäilyt, jotka johtivat muun muassa muutaman Ässien johtohenkilön lyhytaikaisiin pidätyksiin. Huonon urheilullisen ja taloudellisen menestyksen sekä talousrikosepäilyjen yhtälönä Ässien pitkäaikainen voimahahmo Veli-Pekka Ketola erosi toimitusjohtajan tehtävistä.
   Ässien joukkueen kokoamisen sai harteilleen keväällä peliuransa lopettanut maalivahtilegenda Kari Takko, joka pelasi suurimman osan urastaan "patapaidoissa".
   Ässien joukkue uudistui melko paljon viime kaudesta. Miehiä tuli ja lähti iso liuta. Valitettavasti Ässät taisi kuitenkin enemmän hävitä kuin voittaa pelaajiston "täysremontissa".
   Viime vuonna Ässien materiaali riitti SM-liigassa toiseksi viimeiseksi. Täytyy tosin huomioida, että Ässät sai kauden aikana niskaansa vaikeuksia mm. loukkaantumisten muodossa kohtuuttoman paljon. Tosiasia kuitenkin on, että nyky-Ässät taistelee parhaimmillaankin vain pudotuspelipaikasta. Mitaleista taistelevat eri joukkueet.
 
Korpisalo, Hede ja ulkomaalaiset mielenkiinnon kohteena
   Kari Takon asema Ässien rakentajana ei ole ollut kadehdittava. Pelaajabudjetti on asettanut omat rajoitteensa, ja lisäksi Ässät ei ole viime vuosien heikkojen esitysten perusteella ollut mikään SM-liigan ihanteellisin joukkue. Lisäksi Porista lähti keväällä joukkueen sisäisen pistepörssin parhaimmisto muualle, joukossa mm. taitavat tshekit Ondrej Steiner, Andrei Potaitshuk, Petr Kuchyna ja Ales Kratoska ja fanien suuri suosikki Niko Mikkola.
   Tilalle Poriin saapui mielenkiintoisia, mutta ei välttämättä yhtä kovia nimiä. Takavuosien Ässien maalitykki ja Isomäen jäähallin suosikki Jari Korpisalo palasi vielä vanhoilla päivillään takaisin Poriin. Viimeksi kaudella 1995-96 HPK:ssa pelannut Niklas Hede on myös mielenkiintoinen nimi. Hede tuli Korpisalon tavoin Ässiin Saksan liigasta.
   Uusista "patapaidoista" suurimpiin rooleihin saattavat nousta ulkomaalaiset. Tshekkiläinen hyökkääjä Tomas Kucharcik on nyky-Ässien nimekkäin pelaaja. Hän voitti maailmanmestaruuden 1999 Norjan kisoissa. Myös ruotsalaiset Gabriel Karlsson ja Marcus Kristoffersson voivat olla Ässille hyviä vahvistuksia. Kristoffersson tuli kesken viime kauden Espoon Bluesiin ja pelasi "sinitakeissa" hyvän loppukauden.
 
Ässien kokoonpano
Maalivahdit:
Jim Hrivnak
Ari Vapola

Puolustajat:
Pasi Peltonen
Pauli Levokari
Tuomo Kyhä
Vesa Salo
Veli-Pekka Hård
Karri Takko
Tommi Törnroos 
Hannu Tala
Antti Rahkonen

Hyökkääjät:
Jari Korpisalo
Samu Wesslin
Markku Tähtinen
Mikko Konttila
Niklas Hede
Marko Kivenmäki
Gabriel Karlsson
Marcus Kristoffersson
Thomas Kucharcik
Timo Seikkula
Petri Nylund
Jussi Viljanen